Olay, Söke’nin Yenicami Mahallesi’nde bulunan Çarşamba Pazarı alanında öğle saatlerinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, pazar alanında park halinde bulunan bir otomobile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Araç içerisindeki şahıslara ateş açılmasının ardından çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi ve olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrolde, 31 yaşındaki Ercan Z.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Araçta yolcu olarak bulunan N.A. ise ağır yaralı olarak ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve polis ekipleri, saldırının fail veya faillerini tespit etmek için çalışma başlattı.
Olayın ardından çevredeki güvenlik kameralarının incelemesi yapılarak, saldırının gerçekleştirilme şekli ve saldırganların kimliği hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışılıyor. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerin bölgede güvenlik önlemlerini artırması bekleniyor.
