Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Davutlar Meslek Yüksekokulu'nda öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin, Dünya Şefler Birliği (Worldchefs) tarafından Türkiye Ülke Başkanı olarak atandı. Edinilen bilgilere göre, bu önemli görev kapsamında Sezgin'e Türkiye'yi temsil etme, Worldchefs logosunun kullanımını yönetme ve resmi milli takımın oluşturulması gibi pek çok yetki verildi. Bu atama, Türk gastronomisinin uluslararası arenada daha fazla tanınması ve etkinliğinin artırılması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Daha önce ülkemizin ilk olimpiyat altın madalyalı şefi unvanını kazanmış olan Dr. Sezgin, bu yeni göreviyle birlikte hem Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne hem de Türkiye'ye uluslararası düzeyde önemli bir başarı kazandırmış oldu. Sezgin'in liderliğinde, Türk mutfak kültürü ve şefleri dünya genelinde daha fazla tanınacak ve gastronomi alanındaki yeteneklerimizin sergilenmesine olanak tanınacaktır.
Bu gelişme, Türkiye'nin gastronomi alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak ve uluslararası platformda daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak açısından büyük bir umut taşıyor. Dr. Sezgin’in bu yeni görevi, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini tüm dünyaya tanıtmak için bir fırsat sunmaktadır. Bu durum, hem gastronomi meraklıları hem de profesyonel şefler için yeni işbirlikleri ve projelerin kapısını aralayabilir.