Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, "1002-A Hızlı Destek Programı" kapsamında bir proje geliştirdi. Proje, 12 ay boyunca deve sütünden elde edilen sodyum kazeinatın gıdaların korunması için nasıl kullanılabileceğini araştırmayı hedefliyor. Projeye Doç. Dr. Selda Bulca liderlik ederken, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Zungur Bastıoğlu ve Öğr. Gör. Meryem Kübra Satılmış araştırmacı olarak görev alacak. Ayrıca, yüksek lisans öğrencisi Berke Boran Varlı bursiyer olarak projede yer alacak.
Bu araştırma, deve sütünden elde edilen sodyum kazeinatın kaplan fıstığı yağı mikroenkapsülasyonunda kaplama materyali olarak kullanımını inceleyecek. Elde edilen mikroenkapsüllerin karakterizasyonu için de çeşitli çalışmalar yürütülecek. Böylece, gıda bileşenlerinin stabilitesinin artırılması, fonksiyonel özelliklerinin korunması ve gıda teknolojisinde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi amaçlanıyor.
Projenin bilimsel çalışmalara katkı sağlaması ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) araştırma kapasitesini artırması bekleniyor. Üniversite yönetimi, projeyi yürüten akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
