Ayvalık Belediyesi’nin Kırlangıç Yaşam Merkezi ve Oktay Ekinci Karikatürlü Ev’de düzenlediği resim ve kara kalem atölyeleri, sanat dolu bir hafta sonu geçirmek isteyen çocuklar için popüler bir buluşma noktası haline geldi. 8-13 yaş aralığındaki çocukların yanı sıra farklı yaş gruplarından katılımcılar da bu atölyelere ilgi gösteriyor. Hem öğretici hem de eğlenceli içerikleriyle dikkat çeken bu kurslar, çocukların sanata olan sevgisini artırmayı amaçlıyor.
Atölyeler, resim öğretmeni Aylin Menekşe’nin eğitmenliğinde gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, temel çizim teknikleri ve kara kalem çalışmaları gibi çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı elde ediyor. Eğitim sürecinde çocukların ortaya koyduğu eserler, aileler ve diğer katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanıyor.
Yaş gruplarına göre düzenlenen atölyeler, dört farklı kategoride planlanıyor. 13 yaş ve üzeri katılımcılar sabah 11.00-12.00 saatleri arasında eğitim alırken, 5-8 yaş grubu çocuklar 12.00-13.00 saatlerinde atölyeye katılıyor. 9-10 yaş aralığındaki çocuklar için dersler, 13.30-14.30 saatleri arasında yapılıyor. Ayrıca, 11-12 yaş grubuna yönelik çalışmalar ise 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
