Bağdat'taki Victoria Askeri Üssü'ne Gerçekleştirilen 7 Dronlu Saldırı İddia Edildi

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Victoria Askeri Üssü, son saatlerde 7 dronlu saldırıya maruz kaldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üs, hedef alınarak saldırılara uğradı.

Bağdat'taki Victoria Askeri Üssü'ne Gerçekleştirilen 7 Dronlu Saldırı İddia Edildi
Irak’ın başkenti Bağdat’taki Victoria Askeri Üssü, son saatlerde 7 dronlu saldırıya maruz kaldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üs, hedef alınarak saldırılara uğradı.

Iraklı güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı içerisinde yer alan Victoria Askeri Üssü, sabah saatlerinde 7’nci kez patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı (İHA) tarafından saldırıya uğradı. Üs, uluslararası koalisyon güçlerinin Diplomatik Destek Merkezi’ni barındırdığı için stratejik bir öneme sahip.

Koalisyonun hava savunma sistemleri, bu İHA’yı üssün güvenlik koridoru içerisinde etkisiz hale getirdi. Bu durum, son birkaç saat içerisinde üssü hedef alan 7’nci saldırı girişimi olarak kaydedildi. Üssün güvenliği için alınan önlemler ve savunma sistemleri, olası daha büyük saldırılara karşı etkin bir koruma sağlıyor.

Diğer yandan, Suriye sınırında Haşdi Şabi’ye yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirildi ve bu saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Anbar vilayeti Kaim ilçesinde bulunan bir Haşdi Şabi karargahı, menşei belirsiz savaş uçaklarınca bombalandı. İlk belirlemelere göre, saldırı sonucunda 1 Haşdi Şabi mensubu yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Saldırılar, özellikle Şii Haşdi Şabi güçlerinin Diyala, Babil, Anbar ve Musul’daki mevzilerine yönelik ABD ve İsrail savaş uçakları tarafından sürdürülüyor.

Irak İslami Direnişi, son 12 gündeki saldırılarda 13 Amerikan askerinin öldüğünü iddia etti. Yapılan açıklamada, bölgedeki çatışmaların başlangıcından bu yana 291 askeri operasyon gerçekleştirildiği, bu operasyonlarda 13 ABD askerinin öldüğü ve birçok askerin ağır yaralandığı belirtildi. Son 24 saat içerisinde Irak ve çevresindeki "işgal üslerine" yönelik 31 yeni İHA ve füze saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin