Bakan Kurum, Londra'da COP31 İş Dünyası Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Murat Kurum, İngiltere'de düzenlenen COP31 İş Dünyası Forumu'nda iklim hedeflerinin yatırımlara dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Etkinliğe birçok önemli isim katıldı.

Bakan Kurum, Londra'da COP31 İş Dünyası Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Murat Kurum, İngiltere'de düzenlenen COP31 İş Dünyası Forumu'nda iklim hedeflerinin yatırımlara dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Etkinliğe birçok önemli isim katıldı.

İngiltere'de 8’incisi gerçekleştirilen Londra İklim Eylemi Haftası çerçevesinde, COP31 İş Dünyası Forumu bugün başladı. Etkinliğe COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile diğer önemli isimler katıldı. Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, "Londra’dan Antalya’ya uzanan süreçte hedefimiz nettir; iklim hedeflerini yatırıma, teknolojiyi uygulamaya, finansmanı sahadaki projelere dönüştürmek" dedi.

Döngüsel Ekonomi ve Özel Sektörün Rolü

Toplantıda döngüsel ekonominin önemine de değinen Bakan Kurum, "Bu dönüşümü değiştirenler fark oluşturacak" diyerek, özel sektörden yüksek beklentilerinin olduğunu söyledi. Zorlukların yanı sıra fırsatların da bulunduğunu belirten Kurum, iklim alanında öncülük eden şirketlerin bu fırsatları değerlendirdiğini ifade etti.

TOBB’un Rolü ve Beklentiler

TOBB’un COP31 sürecindeki rolüne dikkat çeken Bakan Kurum, "TOBB’u COP31 İş Dünyası Temsilcisi olarak görevlendirmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi. Bu süreçte özel sektörün güçlü bir şekilde yer alması gerektiğinin altını çizen Kurum, iş dünyasının aktif katılımının kritik olduğunu vurguladı.

Uygulama Çağına Davet

Bakan Kurum, COP31 Başkanlığı'nın iş dünyası için beklentilerini sıralarken, "Hayata geçirilmeyen büyük taahhütlerin dönemi artık geride kaldı" ifadesini kullandı. Antalya’ya somut yatırım planları ile gelinmesi gerektiğini söyleyen Kurum, iş dünyasının katılımının bu süreçte çok değerli olduğunu belirtti.

Elektrifikasyon ve Temiz Enerji

Bakan Kurum, elektrifikasyonun enerji dönüşümündeki önemine vurgu yaparak, "2035 yılına kadar elektrifikasyonda yüzde 35 hedefi koyduk" dedi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yenilenebilir enerji yatırımlarının maliyetlerinin düştüğünü belirtti.

Antalya’da İş Birliği Çağrısı

Bakan Kurum, COP31 öncelikleri arasında iklim uygulama köprüsü ve sıfır atık gibi başlıkların yer aldığını belirtti. Dünyanın geleceğine dair projelerin Antalya’da geliştirilmesi çağrısında bulundu. "COP, insanlık için ilerleme sağlayacak anlaşmaların kurulacağı yerdir" dedi.

Bakan Kurum, toplantıda yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin COP Başkanlığını 196 ülke adına yürüttüğünü belirtti. Tarafsız ve güven veren bir başkanlık yürütmek istediklerini ifade etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’nin yeşil dönüşüm kararlılığını vurgulayarak, "Yeşil dönüşümün fabrikalarını, tedarik zincirlerini ve teknoloji standartlarını kim kurarsa bu yüzyılın sanayi düzenini de o belirleyecek" dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise toplantıda dirençli şehirler konusuna değinerek, Türkiye'nin bu alandaki başarısına dikkat çekti. Erol, "Bu bir başarı hikayesidir" diyerek, COP31'in önemini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin