Balıkesir Bandırma'da, 17 Eylül İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen atletizm seçmeleri, öğrencilerin spora yönlendirilmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmeleri ve özgüven kazanmaları amacıyla düzenlendi. Okul idarecileri ve öğretmenlerin desteklediği etkinlikte, çocuklar koşu, zıp zıp ve farklı sportif aktivitelerle hem eğlenip hem de yeteneklerini gösterme fırsatı buldular.
Bu etkinlik, Dayanışma, Ortak Hareket, Sosyal Toplum (D.O.S.T.) Projesi çerçevesinde, dezavantajlı öğrencilerin sosyal, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bir organizasyon olarak dikkat çekti. Etkinlik boyunca, öğrencilerin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra sosyal becerilerinin güçlendirilmesi de hedeflendi. Bu tür faaliyetlerin, çocukların sosyal hayata daha aktif katılım göstermelerini ve çok yönlü gelişimlerini desteklemeleri bekleniyor.
D.O.S.T. Projesi kapsamında yapılan çalışmalar, öğrencilerin sporla buluşmasını sağlayarak, onların sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya devam edeceği vurgulandı. Bu tür organizasyonların, gençlerin fiziksel aktivitelerle tanışmalarını sağlamak ve spor kültürünü yaymak için önemli olduğu ifade edildi.
