Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları'nda üretilen siyah balın hasadı hızla devam ediyor. Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İlhan Deveci, bu özel balın uluslararası arenada kazandığı başarıların önemine dikkat çekti. Özellikle Amerika'da düzenlenen prestijli bir yarışmada koyu ballar kategorisinde üst üste 5 yıl dünya birinciliği elde edilmesi, balın kalitesini ve marka değerini artırdı.
Deveci, Kazdağı siyah balının bu başarıda önemli bir rolü olan arıcı ve akademisyen Dr. Gökhan Aydoğdu'ya da teşekkür etti. Bayramiç bölgesinde arıcılık yapan Aydoğdu ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Deveci, geçmiş yıl düzenlenen bal hasadı etkinliklerine katıldıklarını ifade etti.
Deveci, Kazdağı siyah balının sadece yerel değil, uluslararası düzeyde de önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu yüksek kaliteli balı bölgemizde üretiyoruz ve kooperatif ortaklarımız ile arıcılara ait bu değerli ürünün tüketiciler tarafından tercih edilmesini öneriyoruz" dedi.
Analiz sonuçları ve kalite özellikleri ile öne çıkan Kazdağı siyah balı, bölgenin önemli tarımsal değerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Deveci, tüketicilerin bu özel üründen faydalanmalarını ve bu eşsiz lezzeti denemelerini tavsiye etti.