Gönen'de Eczacı İzzet Akçiçek İlkokulu'nda 3-A sınıfı öğrencileri, Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden biri olan "Oyuncak" oyununu izleyicilere sundu. Hakkı Bigeç'in yazdığı bu eser, Gönenli öğrencilerin yetenekleriyle yeniden hayat buldu. Gösteri, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi ve büyük bir ilgi gördü.
Toplamda 26 öğrencinin yer aldığı oyunun hazırlığı, aylar süren bir çalışmanın sonucu olarak sahneye taşındı. Yaklaşık iki saat süren gösteride, tiyatro, müzik ve dans unsurları bir arada yer aldı. Sınıf öğretmeni ve oyun yönetmeni Nurten Hülya Aktay, bu projede öğrencilere rehberlik ederek onların sahne deneyimlerini zenginleştirdi.
Öğrenciler, yalnızca sahnede rol almakla kalmayıp, oyunun üretim aşamasında da aktif bir şekilde yer aldılar. Gösteride seslendirilen bazı şarkıların sözlerinin öğrencilerle birlikte hazırlandığı öğrenildi. Bu durum, onların yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak tanıdı.
Gösterinin sonunda, öğrenciler performansları nedeniyle izleyicilerden uzun süre alkış aldılar. Etkinlik, sanatın ve ekip çalışmasının önemine dikkat çekerken, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Bu tür etkinliklerin, çocukların sosyal ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunduğu vurgulandı.