Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi

Akdeniz Barış ve Kardeşlik Ligi turnuvası; Adanalıoğlu ile Çilek mahalleleri futbol takımlarının karşılaştığı final maçının ardından sona erdi.

12 Mart 2019 Salı, 05:30
Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi
-

Belediye Başkanı Pamuk, "AKDENİZ’DE BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUK KAZANDI”
Çekişmeli geçen karşılaşmayı, 2-1’lik skorla Adanalıoğlu kazanıp şampiyon oldu.
Mersin Valiliği himayesinde; Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kaymakamlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün işbirliğinde, Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen “Akdeniz Barış ve Kardeşlik Ligi Turnuvası” sona erdi.
Turnuvanın son karşılaşması, Adanalıoğlu ile Çilek Mahallesi futbol takımlarının, Seyfi Ali Türkoğlu - Şafak Erdur Futbol Sahası’nda karşılaştıkları final maçıyla tamamlandı. Maça, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersingücü Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Ahmet Nas, Ata Sporları Konfederasyonu yetkilileri ile sporseverler katıldı. Çekişmeli geçen 90 dakikada maçı, 2-1’lik skorla Adanalıoğlu Mahallesi Takımı kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.
Akdeniz Belediyesi’nden sporculara para ödülü
Final maçının ardından Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, futbolculara madalya ve kupalarını verdi. Akdeniz Belediyesi tarafından verilen ve 1’inci olan takıma 5 bin; 2’nci olan takıma 3 bin; 3’üncü olan takıma da 2 bin lira tutarındaki çekleri de sporculara hediye edildi. Çilek Mahallesi futbol takımı 2’nci, Burhan Mahallesi futbol takımı da turnuvada 3’üncü oldu. Maçın ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, sonrasında ise Kur’an tilaveti verildi.
Pamuk; “Akdeniz huzurlu ise Mersin huzurludur; Mersin huzurlu ise Türkiye huzurludur”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, konuşmasında; “Akdeniz’in temel bir karakteristik özelliği var. İlçemiz Akdeniz’de farklı etnik kökenden, farklı inanç ve düşünceden vatandaşlarımız huzur ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Gerçekten de Akdeniz’in huzurlu olması çok önemli. Çünkü inanıyoruz ki Akdeniz huzurlu ise Mersin huzurludur; Mersin huzurlu ise Türkiye’miz huzurludur” dedi.
Sporun; barışı, kardeşliği ve dostluğu besleyen en temel unsurlardan biri olduğunun da altını çizen Başkan Pamuk, ligin düzenlenmesini sağlayan Mersin Valisi Ali ihsan Su; Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ile turnuvaya katılan sporculara teşekkür etti. “Bütün kurumlarımız Akdeniz için bir araya geldi ve bu güzel organizasyona katkı sundu” diyen Başkan Pamuk, “İnanıyorduk ki bu tür etkinliklere Akdeniz’in hem ihtiyacı var, hem de dostluğun ve kardeşliğin pekişmesine büyük katkı sağlayacaktı. Çok şükür ilçemizde artık huzur ve barış var. Tabi bu huzurdan rahatsız olan zihniyetler olduğunu da biliyoruz. Ama ben inanıyorum ki Akdeniz buna müsaade etmeyecek; huzur, barış ve dostluğun devamı noktasında üzerine düşen görevi yapacaktır” şeklinde konuştu.
Özkan; “Akdeniz’in birliği ve kardeşliği sahaya yansıdı”
Mersin Milletvekili Hacı Özkan da yaptığı konuşmada, kendisinin de sporcu geçmişi olduğunu ifade etti. Ligi organize eden kulüp yönetimi ile destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Özkan; “Akdeniz Barış ve Kardeşlik Ligi, adı gibi güzel ve anlamlı bir lig oldu. Sporcu kardeşlerimle gurur duyuyorum, çünkü onlar bizim geleceğimizdir. Akdeniz’in birliği ve kardeşliğini bugün sahaya da yansıttılar” dedi.
Konuşmasının devamında; Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’un, ilçenin çehresini değiştiren hizmetler yaptığını ve büyük projeler kazandırdığını kaydeden Hacı Özkan, “Yakın zamanda hizmete açılacak olan Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda çok kapsamlı bir yenileme ve dönüşüm çalışması başlatıldı. Ayrıca Akdeniz’e 17 taziye evi, onlarca park ve spor tesisi kazandırarak Mersin’de Akdeniz’i şahlandırdı. Bir milletvekili ve Akdeniz’de yaşayan bir birey olarak Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Nas; “Sporda önce ahlak ve maneviyat”
Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, Mersin ve Akdeniz’de ilk olma özelliği taşıyan anlamlı bir organizasyona imza attıklarının altını çizdi. “Akdeniz Barış ve Kardeşlik Ligimiz, amacına ulaşmış ve bu organizasyonumuzda kaybeden olmamıştır. Bununla da övünç duyuyoruz” diyen Ahmet Nas; ligin düzenlenmesine katkı sunan Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. “Sporda önce ahlak ve maneviyat. Spor, barışa ve kardeşliğe hizmet edecekse bir mana ve değer ifade eder” diyen Ahmet Nas, kente hitap eden bu tür organizasyonların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Program, protokol üyeleri, kulüp yöneticileri ve sporcuların toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi
Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi
Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi
Barış ve Kardeşlik Ligi, Adına Yakışır Bir Final Maçıyla Sona Erdi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”