Başkan Kocamaz “Mersin’de Engelleri Kaldırmaya Kararlıyız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

03 Aralık 2017 Pazar, 11:11
Başkan Kocamaz “Mersin’de Engelleri Kaldırmaya Kararlıyız”
-

Başkan Kocamaz mesajda şu ifadelere yer verdi;
“3 Aralık, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü ilan edilmiş ve bu tarihten itibaren tüm ülkelerde aynı adla anılmıştır.
OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık %15’i engelli bireylerden oluşuyor. Yani dünyada 1 milyar engelli var. Türkiye’de ise Ulusal Engelli Veri Tabanı’na göre engelli birey sayısı 1,6 milyon; ancak resmi olmayan rakamlara göre %13 düzeyinde, 9 milyon engelli vatandaşımız bulunduğu tahmin ediliyor.
Dünyanın birçok yerinde sosyal ve çevresel şartlar, teknik ve fiziki imkânlar, ne yazık ki engelli vatandaşlarımız için yeterli nitelikte değildir. Engelli bireyler hayatın birçok alanında çeşitli zorluklarla karşılaşmakta, farklı problemlerle yüz yüze gelmektedir.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşayacağı ‘Engelsiz Bir Mersin’ hedefindeyiz. Mersin’de engelleri kaldırmaya kararlıyız. Kentimizin, engelli vatandaşlarımız için her yönüyle yaşanabilir, örnek bir kent olması için bugüne kadar ortaya koyduğumuz faaliyetler, bugünden sonra da artarak devam edecektir.
Bilindiği üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olarak Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurmuş, Engelli vatandaşlarımızla en üst düzeyde ilgilenmek ve amacıyla faaliyetlerine başlamıştı.
Geçtiğimiz Ekim ayında düzenlediğimiz Engelsiz Sanat Festivali’nde, dünyanın dört bir köşesinden engelli sanatçıları şehrimizde konuk etmiş, onların zekâ ve yeteneklerine, özveri ve gayretlerine yakından şahitlik etmiştik.
Engelli vatandaşlarımızı anlamak, onların karşılaştığı problemleri çözüme kavuşturmak, onlar için engelsiz bir şehir oluşturmak amacıyla; örnek ve öncü projelerimiz, liyakat sahibi kadrolarımızla, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımıza sevdikleriyle birlikte sağlık ve huzurla geçecek nice güzel yıllar temenni ediyor; selam, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi