Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir gün içerisinde gerçekleştirdiği açılış, temel atma töreni ve hizmet törenleri ile hizmet atağına ara vermeden devam edileceğini bir kez daha gösterdi.

03 Aralık 2017 Pazar, 11:08
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
-

Eksikleri gidermek için hız kesmeden çalışacaklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Bizler zor işlerin adamıyız”dedi.
MESKİ tarafından çalışmaları yapılan içme suyu projeleri sayesinde Mersinlileri daha sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşturmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tece-Davultepe İçme Suyu Hattı açılışı, Çiftlikköy İçme Suyu Şebekesi Rehabilitasyonu ve Karaduvar İçme Suyu Şebeke Hattı Rehabilitasyonu törenlerini gerçekleştirdi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mezitli İlçe Başkanı Serdar Soydan, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, Mersin Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Veysi Çalışkan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, meclis üyeleri, daire başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 “Bizler zor işlerin adamıyız”
Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Tece ve Davultepe mahallelerini yıllar sonra Berdan içme suyu ile buluşturan ve 3 milyon 200 bin TL’lik bir yatırımla yaşanan su sorununu çözen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Tece- Davultepe İçme Suyu Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada “Mersinimiz bir yeryüzü cenneti ama maalesef bizler bu kenti cehenneme çevirmek için gayret ediyoruz. Ancak zararın neresinden dönülürse kardır. Belki bugüne kadar yapılması gereken bu hizmetler biraz gecikmiş ama inşallah bundan sonra vatandaşlarımız bu gelen hizmetlerin kıymetini bilir ve bundan en sağlıklı bir şekilde faydalanırlar. Uzun yıllardır ihmal edilmiş bölgelerin problemlerini bir anda çözme şansımız maalesef ki yok. 2000’li yıllara gelmişiz ve suyu, yolu olmayan yerleşim birimlerimiz var. Onun için işimiz çok kolay değil ama bizler de zor işlerin adamıyız” ifadelerine yer verdi.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Belediyemiz bugün Mersin’de her seçim vaat edilen ama bir türlü yerine getirilemeyen Mezitli’nin Tece ve Davultepe Mahallelerini Berdan suyu ile buluşmasını sağladı. Mart ayında temelini hep birlikte attığımız tesisler süresinden önce bitirilerek, Mezitli halkının, Tece ve Davultepeli hemşehrilerin hizmetine sunuluyor. Berdan’ın suyuyla Mezitlileri buluşturan Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Su gibi aziz olun” diye belirtti.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’e ve Mezitli’ye verilen hizmetleri sayarak, “Tece-Davultepe İçme Suyu Projesi üzerinde buradaki vatandaşların uzun süredir beklentisi vardı. Bugün o beklenti yerine gelmiş oluyor. Artık yer altı suyu kullanmamış olacaklar ve daha sağlıklı su içmiş olacaklar. Parti ayrımı gözetmeksizin bizler nasıl burada çalışmalar yapıyorsak, Büyükşehir Belediyesi de bu bağlamda parti ayrımı gözetmeksizin bu hizmetleri değerlendiriyor” ifadelerini kullandı.
Karaduvar’ın 40 yıllık su sorunu çözüme kavuşuyor
Karaduvarın yaşadığı 40 yıllık su sorununa çözüm getirecek Karaduvar İçme Suyu Şebeke Hattı Rehabilitasyon Temel Atma Töreni’nde konuşan Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak herkese eşit mesafede durduklarını ve her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Başkan Kocamaz, Mersinlilerin en iyi hizmetleri almayı hak ettiğini ifade ederek  “Bizim hemşehrilerimiz hizmetin en iyisine layık. Mersin’i inşallah herkesin parmakla gösterdiği, imrendiği bir Büyükşehir haline getireceğiz. Belki bugüne kadar çok ihmal edildi ve 30 Mart öncesindeki 16 büyükşehir içerisinde en geri kalmış yer Mersin Büyükşehir’di. Ama şu an 30 büyükşehir var ve bu sıralamayı hızla değiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Gece-gündüz demeden koşturuyoruz. 20 yıllık tecrübemizle Mersin’i bir yerlere getirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Başkan Kocamaz, Karaduvar için saha sözü verdi
Yapılan konuşmaların ardından Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan’ın mahallerine istediği sahaya kayıtsız kalmayan Başkan Kocamaz Karaduvar’a bir futbol sahası yapılacağının sözünü vererek, çalışmaların hemen başlatılması için talimat verdi.
Gerçekleştirdiği projeler ile Mersinli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Tece-Davultepe İçme Suyu Hattı açılışı sayesinde yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Tece ve Davultepe mahallelerini yıllar sonra Berdan içme suyu ile buluşturdu. Temelleri atılan ve 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen Çiftlik Köy İçme Suyu Şebekesi Rehabilitasyonu ve Karaduvar İçme Suyu Şebeke Hattı Rehabilitasyonu ile ise Mersinliler daha sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacaklar ve Karaduvar’ın 40 yıllık su sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak.
 
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu
Berdan’ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”