Başkan Murat Kaya "İhracat İçin Tarıma Destek Şart"

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, bugün tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgınının, tarım sektörünün dünyadaki stratejik önemini bir kez daha gösterdiğini belirterek, önümüzdeki süreçte tarımda üretimin artırılması gerektiğini söyledi.

13 Nisan 2020 Pazartesi, 12:24
Başkan Murat Kaya "İhracat İçin Tarıma Destek Şart"
-

Murat Kaya, gazetemize yaptığı açıklamasında, tarım sektörünün Covid-19 sürecinde daha da önemli bir noktaya geldiğinin altını çizerek “Yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde her şey dursa bile insanın gıdaya ve beslenmeye ihtiyacının durmadığını bir kez daha gördük. Bugün tarımı ihmal eden bazı ülkelerin geleceklerini nasıl tehlikeye atıklarını hep birlikte izliyoruz. Bunun için, sağlıklı beslenmek için gıdaya, gıda temini için de tarımsal üretimimizin kesintiye uğramadan üretiminin artırılarak devam edilmesi gerekmektedir” dedi.
Her türlü kötü senaryoya tarımsal üretimin devamı açısından da hazırlık yapılması gerektiğine vurgu yapan Borsa Başkanı Murat Kaya “Öncelikle şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, bugün etrafımıza baktığımızda dünyayı doyuranların, dünyayı yönettiğini görüyoruz. Bunun içindir ki, her türlü tarımsal üretimin desteklenmesi gerekiyor. Kendimize yetecek gıda ürünlerini sağladıktan sonra, kalan ürünleri ise ihracatta kullanabiliriz” ifadesini kullandı.
Murat Kaya, Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’nin bu salgınla topyekûn bir mücadele içinde olduğunu belirterek “Tarsus Ticaret Borsası olarak bizlerde bu süreçte üyelerimizle devamlı telefon veya video konferansla görüşmeler sağlayarak gündeme ilişkin istişarelerde bulunuyoruz. Onların yaşadıkları sıkıntıları ve bizden beklentilerini bağlı olduğumuz TOBB’a iletiyoruz. Dünyada binlerce insanının hayatına mal olan bu salgının, bir an önce sonlanması insanlığın geleceği açısından en büyük temennimizdir” şeklinde sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı