Başkan Seçer, ‘18. Cadde Alt Geçit Projesi’ni Yerinde İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaları devam eden ‘18. Cadde (Dikenliyol) Alt Geçit Projesi’nde incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

30 Eylül 2022 Cuma, 16:17
Başkan Seçer, ‘18. Cadde Alt Geçit Projesi’ni Yerinde İnceledi
-

% 53’ü tamamlanan projenin, 75 günde tamamlanması planlanıyor ve çalışmalar hızla devam ediyor. Gidiş ve geliş olmak üzere iki yönlü tasarlanan proje 11 metre yüksekliğiyle, Mersin sınırları içerisinde bugüne kadar yapılan en derin alt geçit projesi olma özelliği taşıyor.

2. Çevre Yolu üzeri Güney-Kuzey aksındaki ilk alt geçit

Başkan Seçer’e inceleme esnasında; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık ve teknik ekip eşlik etti.

Başkan Seçer çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Burası 2. Çevre Yolu üzerindeki, Güney-Kuzey aksındaki ilk köprülü kavşağı olacak ya da alt geçidi olacak. Yine bir ilk; 11 metre derinliğinde bir tünel olacak. Kapalı kesitin boyu 56 metre, toplam uzunluğu 636 metre olacak. Bu çalışmaya 8 Ağustos’ta başladık ve Ekim’in sonunda hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, bölgeye doğru olan trafik yükünün azalacağını ifade eden Başkan Seçer, “Bunun bitmesi ile beraber GMK’da bu bölgeye akan trafik yükünü, Okan Merzeci Bulvarı’nın altından bu geçiş vasıtasıyla geçirerek 3. Çevre Yolu’na çok daha rahat, çok daha süratli ve etkin bir şekilde aktarma imkânı bulacağız. Diğer taraftan da, daha önce yaptığımız Sevgi Katlı Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’na binen yükü azaltmış olacağız. Çünkü, o bölgeden gelen araçlar daha çok ya Sevgi Katlı Kavşağı’ndan dönüş yapıyorlardı, ya da Demokrasi Katlı Kavşağı’nı meşgul ediyorlardı. Şimdi o yükü de kaldırmış olacağız” diye konuştu.

“2. Çevre Yolu’nda trafiği daha akıcı hale getireceğiz”

Çalışma esnasında yine bir ilki gerçekleştirerek, diğer kurumların altyapı çalışmalarına zarar vermediklerini kaydeden Başkan Seçer, “Yaklaşık 70 milyon lira maliyetli bu çalışma esnasında diğer kurumların hatları, içme suyu hatları, doğalgaz hatları ile ilgili bir deplase çalışması yapmadık. Onları askıya alarak alttan delgi ile bu işi çözmüş olduk. Böylece hem ilave bir işe gerek kalmadı, hem de bu kurumların hizmetinde bir aksamaya neden olmadı. Yolumuz da zaten Kuzey- Güney aksında gidiş-geliş olacak. Bu çalışma bittikten sonra da, Beşyol’u Kuzey-Güney aksında trafiğe kapatacağız ve orada da seri bir trafik akışı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor