Başkan Seçer, ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür Ve Sanat Festivali’ne Katıldı; “Büyükşehir Belediyesi İle Mut Belediyesi Her Zaman Yan Yana Olacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne katılım sağladı.

24 Mayıs 2024 Cuma, 20:16
Başkan Seçer, ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür Ve Sanat Festivali’ne Katıldı; “Büyükşehir Belediyesi İle Mut Belediyesi Her Zaman Yan Yana Olacak”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
5 yıl boyunca mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak, gecelerini gündüzlerine katıp Mersin halkına hizmet ettiklerini söyleyen Seçer, “Mut halkı olarak 31 Mart’ta bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 5 yılda da tarım, emek, alın teri ve bereket kenti Mut’a hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Mut’un tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Seçer, “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde tarımsal desteklerde Mut’u ayrı bir yere koyduk. Mut bunu hak ettiği için yaptık” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi ile Mut Belediyesi’nin her zaman yan yana olacağını kaydeden Seçer, “Önümüzdeki 5 yılda 13 ilçemizde ilçe belediye başkanlarımızla uyum içerisinde çalışma gayreti içerisinde olacağız. Her zaman el ele, kol kola sizlere hizmet edeceğiz” diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Belediyesi ile Mut Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verilen ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne katılım sağladı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da festivale katıldı. Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen ve 24-25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek festivalin açılışında konuşan Başkan Seçer, önümüzdeki 5 yılda da tarım, emek, alın teri ve bereket kenti Mut’a hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.
 
Seçer: “Birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz”
Mut halkıyla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, 5 yıl boyunca mevcut imkanları en iyi şekilde kullanarak, gecelerini gündüzlerine katıp Mersin halkına hizmet ettiklerini söyleyerek, “Mut halkı olarak 31 Mart’ta bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Mut ilçemizde seçilip 5 yıllık görevi üstlenen Murat Orhan’a da başarılar diliyorum. Hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda tarım, emek, alın teri ve bereket kenti Mut’a hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.
 
“Tarımsal desteklerde Mut’u ayrı bir yere koyduk”
Mut’un Mersin’in en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mut ilçemiz en geniş topraklara sahip ve zorlu koşullarda tarımsal üretim yapan ilçemiz. Bu koşulları ve şartları bildiğimiz için geçtiğimiz 5 yıllık dönemde tarımsal desteklerde Mut’u ayrı bir yere koyduk. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız 354 kilometrelik sulama borusu desteğinin 93 kilometresini yani yüzde 26’sını Mut’a yaptık. Mut bunu hak ettiği için yaptık” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na örnek olacak ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ hayvancılık projesi kapsamında 5 yılda 7 bin 500 küçükbaş damızlık hayvan dağıtımı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Seçer, “300 ailemize işletme kurduk. Üçer beşer, yasak savmak için yapmadık. Çalışın, üretin emeğinizin karşılığını alın istiyoruz”
 
“Tarımsal GES’ler ile enerji maliyetleriniz düşecek”
Mut’ta ikamet 20 aileye toplam 500 küçükbaş hayvan dağıtımı yaparak işletme olmalarına katkı sunduklarını söyleyen Seçer, projelerin devam edeceğini vurgulayarak “Fide, fidan, alet, ekipman, bir önceki 5 yılda tarıma dair gerçekleştirilen projeler devam edecek” dedi. Yeni projelerin de hız kesmeden gelmeye devam edeceğini belirten Seçer, “Üreticimizin en büyük maliyet kalemlerinin başında elektrik faturaları geliyor. Tarımsal Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle kooperatiflere destek vereceğiz. Projelerinizi hazır edin, güneş enerjisi santralleri kuralım, elektrik giderlerinizi düşürelim” sözlerine yer verdi.
 
“Herkes elini taşın altına koysun, Mut’un sorunlarını çözelim”
Akılla ve bilimle yapılan projeler sayesinde üreticinin maliyetinin düşeceğine değinen Seçer, “Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. Bilimi takip edersek dünyada rekabet eden güçlü bir ülke haline geliriz. Bunu hep beraber yapacağız. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde başarı olmaz” diye konuştu. Mut’un temel beklentilerinden birisinin sebze-meyve halinin yenilenmesi olduğunu hatırlatan Seçer, “Herkes elini taşın altına koysun. Buradan Cumhur İttifakı’na mensup siyasetçilere sesleniyorum; bürokraside sıkışan, bekleyen ve tıkanan işlerimizin çözümüne katkı sunsunlar. Ortak paydamız Mersin’dir, Mersin’in olduğu noktada siyaseti ve particiliği bırakalım, beraber olalım” diye seslendi. Engellemelerin Mersin halkına zarar verdiğine dikkat çeken Seçer, ikinci 5 yılda bunların yaşanmaması çağrısı yaptı.
 
Tarımda ‘Köyümüz Atölye’ projesini de hayata geçireceklerini müjdeleyen Seçer, her bölgenin değerli ürünlerinin pazarlamasının yapılmasına katkı sağlayacaklarını ve ürünleri dünyaya tanıtacaklarını duyurdu. Mut’un arazi yollarına dair çalışmaların temellerini de attıklarını hatırlatan Seçer, “Çalışmalar süratle devam ediyor, yakın zamanda da hizmete alacağız” dedi.
 
“Büyükşehir Belediyesi ile Mut Belediyesi her zaman yan yana olacak”
Büyükşehir Belediyesi ile Mut Belediyesi’nin her zaman yan yana olacağını kaydeden Seçer, “Biz biliyoruz ki ayrı ve gayrı olmak, inatlaşmak, birbirine parmak sallamak, birbirine kem konuşmanın kimseye bir yararı yok. Vatandaşı da geriyor ve üzüyor. Önümüzdeki 5 yılda 13 ilçemizde ilçe belediye başkanlarımızla uyum içerisinde çalışma gayreti içerisinde olacağız. Her zaman el ele, kol kola sizlere hizmet edeceğiz. Bugünümüz kutlu olsun, darısı her sene olsun. Ürününüz bereketli olsun” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.
 
Dervişoğlu: “Mut halkı hizmetlerinden dolayı Vahap Seçer’e oy vermiş”
Mut’un büyük insanlar yetiştirdiğini ve bunlardan birisinin Karacaoğlan olduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, festivalin de ona ithaf edilmesine vurgu taptı. Festivale Cumhur İttifakı’na mensup partilerin genel başkanlarının katılmamasına değinen Dervişoğlu, “Vatandaş tercihte bulundu diye vatandaşa kızamazsınız. Mutlu tercihini koymuş, oy kullanırken de Sayın Vahap Seçer’i hizmetlerinden ötürü takdir ettiğini göstermek için oy vermiş” diyerek, Mut halkının cezalandırılmaması çağrısı yaptı.
 
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldız ise festivale katkı sunanlara teşekkür ederek, “Umarım bu festival Mut ilçemizin hak ettiği tanıtımı almasına önemli bir katkı sağlar” dedi.
 
Dinçer: “Mutluların yerel sorunlarını Başkan Seçer çözüyor”
Mut halkının hem genel hem de yerel sorunları olduğunu kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mut halkının yerel sorunlarının Başkan Seçer’in destekleriyle çözüldüğünü kaydetti. Genel sorunların başında girdi maliyetleri olduğunu ve bu sorunların ise çiftçinin belini büktüğünü belirten Dinçer, “Maliyetini kurtaramadılar ama inadına çalışıyorlar ve inadına emek veriyorlar” diyerek, Mutluları tebrik etti.
 
Çakır: “Mut’a yapılacak hizmetler engelleniyor”
Mut’un bir su sorunu olduğuna değinen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, bu sorunları bildiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mut İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Hattı ile bu sorunu çözmek istiyor. Ama projeler imzaya takıldı” dedi. Mutluların çok çalışkan olduğunu ve Başkan Seçer’in çalışmasını görerek onu desteklediklerini kaydeden Çakır, “İnatla üretmeye çalışıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Mutlu kalın, mutlu olun” dedi.
 
Ayrancı: “Kayısının ilçemize olan katma değerini yükseltmek adına birçok faaliyet icra ettik”
Mut’un birçok tarımsal fırsatlar sunan bir ilçe olduğunu kaydeden Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, kayısının stratejik bir ürün olduğuna değinerek, “Bu nadide ürünün pazarlama imkanlarını artırmak, ilçemize olan katma değerini yükseltmek adına birçok faaliyet icra ettik. Bu çalışmaları yaparken bizlere desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   
 
Orhan: “Her ne olursa olsun Mut çiftçisi üretmeye devam edecek”
Mut’un ekonomisinin yüzde 90’ının tarıma dayalı olduğunu kaydeden Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, başlıca ürünlerinin kayısı olduğunu vurgulayarak, “Böyle coşkulu bir festival ilçemizde kutlanmamıştı. Hepinize bu coşku için teşekkür ediyorum. Her ne olursa olsun Mut çiftçisi üretmeye devam edecek” diyerek, festivale büyük katkı sunan ve yoğun programına rağmen festivale katılan Başkan Seçer’e teşekkür etti. 
 
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan programda ayrıca günün anısına Başkan Seçer’e hediye takdiminde bulundu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor