Başkan Seçer, Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerini Kapsayan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yenişehir İlçesi Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde yetersiz altyapıdan dolayı yağışların ev ve işyerlerinde oluşturduğu maddi hasarları önlemek amacıyla başlatılan kanalizasyon deplase ve yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmasını yerinde inceledi.

17 Mart 2020 Salı, 12:29
Başkan Seçer, Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerini Kapsayan Çalışmaları Yerinde İnceledi
-

Başkan Seçer, 2020 yılı içerisinde birçok bölgede yağmur suyu hatlarını bertaraf çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayarak, “Altyapı sorununu kökten hallediyoruz, çözüyoruz. Eğriçam, Batıkent ve çevre bölgelerde, diğer mahalleleri de etkileyecek bu yapıyı 2021’in 7. ayında bitirmeyi planlıyoruz ama daha erkene almak için de gayretlerimiz var. Mümkün olduğunca erken tarihte bitirmek istiyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Yenişehir İlçesi Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde, yetersiz altyapıdan dolayı yağışların ev ve işyerlerinde oluşturduğu maddi hasarları önlemek amacıyla başlatılan kanalizasyon deplase ve yağmursuyu şebekesi döşeme çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Seçer, projeyi Temmuz 2021’de bitirmeyi planladıklarından söz ederken, mümkün olduğunca erken tarihte tamamlamak istediklerini söyledi. Seçer, bu yıl içerisinde birçok bölgede yağmur suyu hatlarını bertaraf çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
Proje bedeli: 12 milyon 913 bin TL
Başkan Seçer’e, saha incelemesi sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz, MESKİ Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile mühendisler eşlik etti. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün öz kaynaklarıyla başlattığı projenin ihale bedeli 12 milyon 913 bin TL düzeyinde bulunuyor. Proje kapsamında 4.803,90 metre muhtelif çaplarda boru döşemesi ile ızgara bağlantıları yapılacak. Proje ile 3 mahallede altyapı çalışmaları eksiksiz olarak tamamlanacak. Proje kapsamında, bölgede bulunan tüm ev ve işyerlerinin atık sularının yeni döşenecek şebekeye entegrasyonu sağlanarak, yağmur sularının cadde ve sokaklar boyunca sel baskınları oluşturmasının önüne geçilecek.
“Sorunu kökten hallediyoruz”
Başkan Seçer, incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan yurttaşların konuyla ilgili şikayetleri bulunduğunu ve bölgede yağmur yağması durumunda önemli sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu sorunu kökten hallediyoruz, çözüyoruz. Eğriçam, Batıkent ve çevre bölgelerde, diğer mahalleleri de etkileyecek bu yapıyı 2021’in 7. ayında bitirmeyi planlıyoruz ama daha erkene almak için de gayretlerimiz var. Mümkün olduğunca erken tarihte bitirmek istiyoruz” dedi.
“Mersin’in batı bölgelerine doğru önemli kanalizasyon ve arıtma sorunları yaşıyoruz”
2020 yılı içerisinde birçok bölgede yağmur suyu hatlarını bertaraf çalışmalarının devam edeceğinden bahseden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Kızkalesi yine bu yılki programımız içerisinde. Karacailyas’ta yine yağmur suyu hattı çalışmalarımız var. Yine farklı bölgelerde kanalizasyon, arıtma tesislerinin çalışmaları var. Mezitli’de yine yağmur su ile ilgili bir çalışmamız var. Özellikle sahil bölgelerinde, Mersin’in batı bölgelerine doğru önemli kanalizasyon ve arıtma sorunları yaşıyoruz. Kumkuyu’da kanalizasyon ve arıtma çalışmalarımız devam ediyor. Yine Mezitli Kuyuluk’ta uzun yıllardır vatandaşları gerçekten canından bezdiren kanalizasyon sorununu çözüyoruz. Şu anda orada inşaat başladı, devam ediyor. Yine Taşucu’nda önemli kanalizasyon sorunları yaşanıyor. Haziran ayının sonuna doğru orada da çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Daha önce bölgede bir arıtma tesisi çalışmamız vardı. Teknik sebeplerden dolayı orada o çalışmaları yapamadık. Proje değişikliğine gittik. Şimdi Taşucu’ndan Silifke arıtmasını, oradaki kanalizasyonu sevk edeceğiz ama kanalizasyonla iş bitmiyor. Orada arıtma sorunu da var. Silifke arıtması hem teknolojik olarak, hem kapasite olarak tekrar bir revizyon istiyor. Bu konuda arkadaşlarımız süratle çalışıyorlar.”
“2.5 milyar lira bir yatırımımız var”
Mersin’in birçok bölgesinde altyapı sorunlarının olduğunu dile getiren Seçer, “Mersin geniş bir hinterlant. Anamur’dan Tarsus’a kadar, Mut’tan Gülnar’dan Çamlıyayla’ya kadar birçok bölgede bizlerden yatırım bekleyen sorunlar var. Yaylalarda önemli sorunlar yaşıyoruz. Gözne’de, Ayvagediği’nde kanalizasyon arıtma sorunu var. Yine Anamur’da içme suyu şebekesi çalışmalarımız var. Birçok bölgede bu çalışmalarımız sürecek. Bizim 4 yıl içerisinde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeler ile beraber, yani toplam 5 yıllık görev süremiz içerisinde, Stratejik Plan’a koyduğumuz 2.5 milyar lira gibi bir yatırım yapmamız söz konusu. Tabii bugün gerçekleştireceğimiz somut projeler üzerinden gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer, bu süreçte yeni projeler de yapacaklarını ve bu alanda yaratacakları yeni finans kaynaklarının kendilerini farklı yatırımlara götürebileceğini dile getirerek, “Hibeler çok önemli. Mersin’in bu konuda önemli referansı var. Mersin, 400 bin Suriyeli’yi burada ağırlıyor. Doğal olarak bu konuda bize uluslararası bazı kurumlar, bu referanslar önemli hibeler sağlayabilirler. Bu biraz bizim doğru projelerle gitmemize, iyi bir iletişim kurmamıza bağlı. Örneğin Mezitli’de içme suyu şebekesi için Fransız Kalkınma Ajansı ile 17 milyon avroluk bir anlaşmanın eşiğindeyiz. Son çalışmalar tamamlandı. Artık imza aşamasına geldi. Ufak tefek prosedürler kaldı. Onları da tamamladığımız zaman 17 milyon avroluk bir içme suyu şebeke hattını Mezitli’ye kazandırabiliriz” diye konuştu.
“Zamanla bütün sorunlarını aşacağız”
Mersin’in farklı ilçelerinde yaşanan temiz içme suyu ve kanalizasyon sorunlarından da söz eden Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Altyapı, kanalizasyon, içme suyu konusunda projelerle hibe arayışı içerisindeyiz. Anamur’un su ve temiz içme suyu sorunu bizim için önemli. Daha önce bu konuda çalışmalar başlatılmış ama herhangi bir mesafe alınamamış. Orada bizim de çalışmalarımız devam ediyor. İller Bankası kaynaklı finans olanakları yaratmaya çalışıyoruz. Yine Gülnar ve Mut’ta su, kanalizasyon tamiri, bakımı, revizyonu için ihaleye çıktık, yaklaşık 10 milyon liralık bir bedel. Bunlar yaklaşık rakamlar. Yine o bölgelerde su cazibe ile sağlanıyor. Depo konusunda çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Yönetime geldiğimizde insan sağlığı açısından hiç uygun olmayan manzaralarla karşılaştık. İvedilikle oraya müdahale etmek için uğraşıyoruz. Umut ediyorum kısa süre içerisinde bütün bu problemlerin üstesinden geleceğiz. Mersin’i çağdaş, gerçekten çevreye duyarlı, uyumlu, altyapı, bunun içerisinde kanalizasyondur, diğer altyapı çalışmalarıdır, temiz içme suyu, arıtma konusunda önemli yatırımlarla buluşturacağız. Bütün gayretimiz bu. Bugün ben de Akkent, Batıkent ve Eğriçam hinterlandına hitap edecek bu yatırımı yerinde görmeye geldim. Zamanla bütün sorunlarını aşacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”