Başkanlardan Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

17 Mart 2020 Salı, 11:56
Başkanlardan Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında, " Ülke olarak yaşadığımız şu günleri atlatmak için Çanakkale ruhunu yakalamamız; milletçe dayanışma ve birlik içinde vatanımıza, devletimize milletimize, ordumuza yapılmış her türlü saldırıya ve teröre karşı durmamız elzemdir. 1915'te; Çanakkale'de "BİZ" vardık. Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş bu zafer böyle bir ruhun neticesiydi.
Bu ruh ile Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının tüm dünyaya cevabıydı.Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan ve tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan yüce bir mücadelenin adıdır Çanakkale Zaferi.
Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz.Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz.
Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı borçlu olduğumuz kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bize emanet ettikleri bu vatana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.
Aziz Şehitlerimiz!
Ebedi istirahatgâhınızda huzur içinde uyuyunuz! Emin olunuz ki; rengini siz şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.
Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun.
Başkan Murat Kaya, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile mesajını tamamladı;
“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın”
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu mesajında, "Çanakkale, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle vatan aşkı ve bağımsızlık sevdasıyla tek yürek olan milletimizin, birlik olan düşmana karşı gösterdiği emsalsiz direnişinin, birliğinin ve kardeşliğinin sembolüdür. Son günlerde dost ve düşmanımızı bir kere daha net bir şekilde gördük. Dostlarını her daim baş tacı yapan bu millet, düşmanını da hezimete uğratmaya muktedirdir. Her zaman olduğu gibi gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşlik ve birliktelik günüdür.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını, iç güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti