Başkan Seçer: "Aqua Park’ın Bulunduğu Alanı 30 Ağustos’ta Halkın Kullanımına Açıyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eski Aqua Park alanını 30 Ağustos’ta halkın kullanımına açıyor.

24 Haziran 2019 Pazartesi, 11:02
Başkan Seçer: "Aqua Park’ın Bulunduğu Alanı 30 Ağustos’ta Halkın Kullanımına Açıyoruz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ticari bir amaç gütmeden inşa edilecek olan yerde ayrıca toplam alanın yüzde üç miktarına kadar da halk plajı yer alacak.
Atıl vaziyetteki olan Aqua Park, daha işlevsel bir proje sayesinde Mersinlilerin hizmetinde
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait Aqua Park’ta incelemeler bulunmuştu. Aqua Park konusunu Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı İkinci Birleşimi’nde tekrar gündeme getiren Başkan Seçer, en kısa sürede bu bölgeyi halkın kullanıma açabilmek için, hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek, 30 Ağustos’ta açmayı planladıklarını belirtti.
Yıllar önce yaklaşık 20 milyon TL gibi bir bütçe harcanarak yaptırılan, geçtiğimiz yıllarda ise mahkeme kararı ile yıkımı gerçekleştirilen ve bugün atıl bir vaziyette bulunan Aqua Park’ın bulunduğu yer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla halkın kullanıma açılacak. Uzun yıllar boş bir vaziyette bırakılan Aqua Park, daha işlevsel bir proje sayesinde Mersinlilerin hizmetinde olacak.
“Çözülecek sorun çözülememiş, 20 küsur milyon TL sokağa atılmış”
Aqua Park’ın bulunduğu alanın kıyı kanuna aykırı bir biçimde yapıldığından ve 20 kusür milyon TL’nin heba edildiğinden bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Daha önce bir kısır çekişme yüzünden 20 küsur milyon TL yerle yeksan olmuş. Ben buna bozulurum, ben buna sinirlenirim. Kıyı kanuna aykırı bir yapılaşma olmuş. Aman Allah’ım eşek kaçmış palan düşmüş. Çözülecek sorun çözülememiş. İnatlaşılmış ve 20 küsur milyon TL sokağa atılmış. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Oranın Aqua Park olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması yönünde tahsisi alınmış. Aqua Park ortadan kalkınca tahsisin gerekçesi de ortadan kalkmış. Ama tahsis Büyükşehir’e yapılmış” dedi.
“30 Ağustos’ta açıyoruz”
Daha önceki yönetimin yıkım çalışmalarını tamamlamasının ardından bazı girişimlerde bulunduğunu fakat devamının getirilmediğini vurgulayan Başkan Seçer, “Daha önceki yönetim çalışmalarını sürdürmüş. Yıkımı yapmış ama daha sonra buralara bir şeyler yapalım diye bir girişim olmuş. Şu kadar para harcanmış. O da devam etmemiş. O da akamete uğramış. Geldik baktık, zaten bir 20 küsur milyon TL gitmiş. Daha önce de bazı çalışmalar yapılmış. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim. Hukuki boyutunu tabi ki araştırdım. Buraya biz üzerinde herhangi bir ticari alan olmadan, bunun da altını çiziyorum benim orada derdim kafeleri yapayım, lokantaları yapayım, şunu yapayım, bunu yapayım değil. Toplam alanın yüzde 3 miktarına kadar orada halk plajı düşünüyoruz. Ayrı bir bedel ile girmeyecek insanlar. Bir para ödeyip girmeyecek oraya ya da ödeyeceklerse de çok sembolik olacak. Belediyenin bir şirketi, mesela Denizkızı Şirketi, sizin de izninizle orayı çalıştırsın diyeceğiz. Duşunu, kabinini, vatandaş gelsin orada kullansın” şeklinde konuştu.
“Hummalı bir çalışmaya girdik”
Büyükşehir Belediyesi olarak, şu anda alanda var olan kötü durumu ortadan kaldırmak ve yeşillendirip, peyzajını tamamladıktan sonra vatandaşların kullanımına açmak için hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Tamamen o mezbelelik ortamı ortadan kaldırmak için son derece iyi niyetli bir girişim benim yaptığım. Vatandaşın söylediğini söylüyorum, akşam hava karardıktan sonra oraya gidin diyor, her türlü şeytanlık, melanet, kötülük var. Uyuşturucu müptelaları orada, bilmem neler orada. Şimdi oradaki bu rezaletin uzamaması için 30 Ağustos’ta açılmak üzere biz hummalı bir çalışmaya girdik. Orayı yeşillendirip, peyzajını yapıyoruz. Bitkilerini dikeceğiz, hemen o plajı bir düzene koyacağız. Çok büyük maliyetli binalar da değil. 3-5 tane ahşaptan, dokuya uyumlu çay ocakları yapacağız. Halkın kullanımına açacağız. 5-10 tane de shuttle koyacağız, araç koyacağız hemen Balıkçı Barınağı’nın o köşesine, ana caddeye, kesişen noktaya. Vatandaş geliyor, aracı yok, gereci yok. Dolmuştan inmiş, otobüsten inmiş. O shuttle’lar 5’er kişi, 6’şar kişilik olarak, bedava servis yapsın. Neden? Orayı canlandıralım, orayı asayişi berkemal edelim” ifadelerini kullandı.
Seçer, “Herkesin huzurunda Sayın Gültak’ın da desteğini istiyorum”
Aqua Park’ın bulunduğu alanı canlandırmak ve oradaki asayişi sağlamak istediklerini dile getiren Seçer, “2013’te oranın tahsisi bitmiş. Allah’ın bir kulu da gidip müracaat edip, tahsisini yapmamış. Geçen gün orada denetim yaptık. Orada gemi restoranlar var. Arkadaşlara söyledik, bu denizi kirletmeyin diye. Işıklarını, kameralarını, temizliğini yaptırdık. Orada incik boncuk satıyorlarmış onun da alt yapısını yapalım dedim. Gelsin Toroslar’dan Akdeniz’den yoksul yurttaş, orada bir gününü çocukları ile geçirebileceği ucuz, huzurlu bir ortam elde etsin. Bir metre kare gelir getirici bir şey olmayacak. Herkesin huzurunda Sayın Gültak’ın da desteğini istiyorum. Çok büyük bir proje ve ben bunu etap etap yapacağım. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın oraya kadar. Daha önce bir proje yapıldı. Kışla, Eski Çamlıbel Limanı, Orduevi gibi bölümleri kapsayan. Orduevi orayı tel ile çevirmiş, yasalara aykırı ve belki bu konuda girişim yapacağız. Bizim elimiz armut toplamıyor, bu ülkede yasalar ile yönetiliyoruz. Ben baktım geçen gün denizin içine kadar çevrilmiş. Kıyı kanunu var ordu da olsan çeviremezsin. Sen oradan çıkarma mı yapıyorsun? Silahlı Kuvvetler oradan bir yere taarruza mı giriyor? Orası Orduevi, halka açmak lazım. Bu konuda geniş bir çalışmam var ve bana da destek olun. Gerekirse ortak proje yapalım. Ben ona da varım ama o bölgeyi Tevfik Sırrı Gür Standı’ndan Çamlıbel’in tümünü kapsayacak geniş bir yapılanma yapalım. Beklemekle olmuyor, etap etap bu işleri yapalım. Ben oradan başladım” diye konuştu.
Doğa ile iç içe, keyifli vakit geçirilebilecek alanlar inşa edilecek
Kentin önemli noktalarından olan Aqua Park'ın bulunduğu alanı yeniden Mersinliler ile buluşturmak amacıyla süreci başlatan Başkan Seçer, çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde oluşturulacak olan yeni alanda Mersinli hemşehrilerinin artık bu noktadan da denize girebileceğini ifade etti. Halkın faydalanabileceği rekreasyon alanlarının oluşturulacağı bölge en kısa sürede Mersinlilerin hizmetinde olacak.
Hayata geçirilecek proje sayesinde, doğa ve yeşil ile iç içe, halkın keyifle vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacak. Çocuklar, gençler ve aileler, Aqua Park’ın bulunduğu bölgede, rahatça gidip dinlenebilecek, spor yapabilecek ve dostlarıyla keyifli vakit geçirebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”