Başkan Seçer, "Biz Çağdaş ve Laik Bir Eğitim İstiyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Eylül’de başlayacak olan Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs dönemi öncesi öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

22 Eylül 2019 Pazar, 13:27
Başkan Seçer, "Biz Çağdaş ve Laik Bir Eğitim İstiyoruz"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Seçer toplantıda kurs merkezlerinde laik, çağdaş ve siyasi saiklerden arındırılmış bir eğitim sistemi ile öğrencileri üniversiteye hazırlayacaklarını ifade etti. Kurslarda yalnızca eğitim değil gençlere sınav dönemi boyunca psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti de vereceklerini söyleyen Seçer, gençlere her zaman destek vereceğinin altını çizdi.
Seçer toplantıda Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı kurmayı planladıklarının müjdesini de verdi. Yakın zamanda konuyu meclise taşıyacaklarını ifade eden Başkan Seçer, gençlerin ve çocukların önemli aktivitelerle sosyalleşecekleri, spora yönelebilecekleri bir daire olacağını ifade etti.
“Belediye başkanınız olarak eğitimde yeni bir sayfa açtım”
Eğitime, gençlere ve kültürel faaliyetlere son derece önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Seçer, önemli ve anlamlı bir buluşma daha gerçekleştirdi. Kongre ve Sergi sarayında öğrenciler ve velileri ile bir araya gelen Başkan Seçer, eğitim alanında yapacakları hizmetleri anlattığı konuşması ile hem velilerin hem de öğrencilerin içini rahatlattı.
Salonu tıklım tıklım dolduran öğrencilere ve velilere seslenen Başkan Seçer, eğitim alanında Mersin’de yaratacakları değişimden bahsetti. Özellikle kırsal kesimdeki dar gelirli ailelerinin çocuklarının da eğitime eşit derecede ulaşabilmesi için yola çıktıklarını ifade eden Başkan Seçer, temel prensiplerinin aydınlık bir gelecek olduğunu belirtti.
Göreve gelir gelmez eğitim için yeni bir sayfa açtıklarını belirten Başkan Seçer, fırsat eşitliği yaratan, kurs merkezlerinde verilen eğitim ile fark yaratacaklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Biz kurs merkezlerimizde akademik, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Çocuklarımızın derslerdeki durumunu kontrol edeceğiz. Zayıf kaldığı noktalarda destek vereceğiz. Psikolojik olarak da destek olacağız. Evlerine gidip aileleri ile görüşeceğiz, çalışma ortamlarına bakacağız. Bir işi yapıyorsak tertemiz, en iyisini yapacağız” dedi.
“Eğitim bizim için önemli ve bu konuda fırsat eşitliği yaratacağız”
“Belediye başkanınız olarak eğitime yeni bir sayfa açtım”
Başkan Seçer’in ana vurgusu eğitimin kalitesi ve niteliği üzerineydi. Gençlere daha iyi bir gelecek inşa etmek adına tüm sistemi gözden geçirerek en iyiyi yakalamak istediklerini ifade etti. Seçer, “Eğitim her derde deva. Bunun bilincinde olan bu şehrin belediye başkanı olarak eğitime yeni bir sayfa açtım. Bizim birinci amacımız öğrenci sayısını arttırmak değil, bizim amacımız dar gelirli, orta gelirli bütün toplum kesimlerinde eğitime erişimin eşit olması. Sosyal devlet dediğimiz şey bu. Eğitim bizim için önemli ve fırsat eşitliği yaratacağız. Bizim harcadığımız para sizin paranız. Annenizin ak sütü gibi helal olsun” diye belirtti.
“Biz çağdaş ve laik bir eğitim istiyoruz”
“Gerçek bilimin peşinden gidersek bu ülkeyi bir yerlere getirebiliriz”
Seçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz çağdaş ve laik bir eğitim istiyoruz. Bizim eğitimimize pozitif bilim dışında bir şey musallat olduğu zaman yolumuz yanlış olur. Biz hurafelerle, uydurmalarla, insanların beyninin yıkayarak bu toplumu bir yere götüremeyiz. Gerçek bilimin peşinden gidersek bu ülkeyi bir yerlere getirebiliriz. Biz iyi bir eğitimle gelişmiş ülkeler kategorisine girebiliriz. Eğitim şakaya gelmez”
“Gelecek yıl eğitimde fark yaratacağız”
“Biz mükemmeli yakalamak peşindeyiz”
Geçmiş dönemde yüksek öğrenci sayısı ile başlayan kurslardaki sayının eğitim öğretim dönemi sonunda azaldığını ifade eden Seçer, geçmişte yapılan hatalı uygulamaları sürdürmeyeceklerini ifade etti ve“ Bizim amacımız geçmiş uygulamayı aynen devam ettirip, dostlar alışverişte görsün demek değil. Bir işi yapıyorsak bunu tam anlamıyla yapmak zorundayız. En iyisini yapacağız. 4 bin 200 öğrenci ile başlayıp 1000’e düşme gibi bir lüksümüz olamaz çünkü önemli kaynaklar harcıyoruz. Gelecek yıl eğitimde fark yaratacağız. Bu konuda önemli çalışmalarımız olacak. Biz mükemmeli yakalamak peşindeyiz” ifadelerini kullandı.
“Psikolojik danışmanlık ve rehberlik sistemi devrede olacak”
Seçer gençlere yalnızca eğitim vermeyeceklerini, etkinliklerle onların sosyalleşmesine de katkı sağlayacaklarını vurguladı. Seçer konuşmasının devamında “Çocuklarımızın sadece okula gidip gelen, robot gibi, yarışa sokulmuş bir insan gibi hareket etmesini istemiyoruz. Bu çocuklar birer insan. Duyguları, hassasiyetleri var. Onun için biz burada akademik, sosyal ve psikolojik danışmanlık yapacağız. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik sistemi devrede olacak. Çocuklarımızın derslerdeki durumunu kontrol edeceğiz. Zayıf kaldığı noktalarda destek vereceğiz. Psikolojik olarak da destek olacağız. Evlerine gidip aileleri ile görüşeceğiz, çalışma ortamlarına bakacağız. Bir işi yapıyorsak tertemiz, en iyisini yapacağız” dedi.
Konuşmasında Türkiye’nin önemli bir sorunu olan ve gençler arasında gün geçtikçe yaygınlaşan madde bağımlılığı ile de mücadele edeceklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Gençlerimizin karşısında madde bağımlılığı gibi önemli bir tehlike var. Madde bağımlılığı 10 yaşın altına indi. Bizim bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Gençlik, etkinlik merkezlerini önemsiyoruz. Çocuklarımızın arkadaşları ile sosyalleşecekleri, zaman geçirecekleri, bilgi becerilerini arttıracakları mekanlar oluşturacağız. Bunu sahildeki kafelerle başlatıyoruz”
Gençlik ve Spor Daire başkanlığı kurulacak
Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı kurma düşüncelerinin olduğu müjdesini veren Seçer, ”Bunu yapma nedenimiz spora ve gençliğimize çok geniş kapsamlı hizmet vermek istiyoruz. Bu daire başkanlığını kurmak istiyoruz. Meclisimize sunacağız. Belediyemizin güvencesi içerisinde çocuklarımız sosyal aktivite yapsın. Mersin’i spor, sanat, kültür ve müzik kenti yapacağız. Bunun için önemli yatırımlar yapıp, bütçeler ayırıyoruz” şeklinde konuştu.
“Gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz”
Son olarak salonda bulunan gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Seçer, “Bizim ahlaklı bir toplum olmamız lazım. Dürüst bir toplum olmalıyız. Birliği, beraberliği önemseyeceğiz. Bir toplumu çürüten en önemli hastalık ayrımcılık. O yüzden ayrımcılık yapmayacağız. Birbirimize saygılı, sevgili olalım. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gelecek gençlerimizin elinde. Tarihinizi, geçmişinizi, toplumların tarihini öğrenin. Dersler çıkarın, bol bol okuyun. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sizler için her şeyi yapacağız.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor