Başkan Seçer, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ni İnceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

07 Ekim 2019 Pazartesi, 13:57
Başkan Seçer, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ni İnceledi
-

Binayı nasıl daha işlevsel hale getirebilecekleri hakkında değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Seçer, “Burada engelli yurttaşlarımıza olduğu kadar, diğer dezavantajlı gruplara, çocuklara, kadınlara ve yoksullara da hitap edecek farklı faaliyetler yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili bazı çalışmalar neticelenecek. Buraya yeni bir şekil veriyoruz. Burası her metrekaresini daha etkin kullanacağımız bir hizmet birimi olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi’nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile birlikte, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne giderek, incelemeler yapan Başkan Seçer, her katı tek tek gezdi. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila’dan bilgiler alan Başkan Seçer, binada bulunan atölyeleri, egzersiz, oyun ve spor salonlarını inceledi.

Yaptığı incelemelerin ardından Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde, engelli yurttaşlara olduğu kadar, dezavantajlı gruplara, çocuklara, kadınlara ve yoksullara da hitap edecek farklı faaliyetler yapmak istediklerinden söz eden Başkan Seçer, önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bazı çalışmaları neticelendirerek, binaya yeni bir şekil vereceklerini dile getirdi. Seçer, amaçlarının Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nin her metrekaresinin daha etkin kullanılacağı bir hizmet birimi oluşturmak olduğunu ifade etti.

Seçer: “Daha işlevsel hale getireceğiz”

Başkan Seçer, kısa bir süre önce inşa edilen binanın çok geniş bir bina hüviyetinde olduğunu, ancak işlevsel olmayan bir yapıda bulunduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımızla beraber onun değerlendirmesini yaptık. Buralarda neler yapabiliriz? Bir hayli masraf edilmiş bir bina ama atıl durumda. Öyle çok etkin, vatandaşlarımıza, engellilerimize hizmet veren bir yer değil. Bunu daha işlevsel hale nasıl getirebiliriz, onun değerlendirmesini yaptık. Daha çok engelli yurttaşlarımıza olduğu kadar, diğer dezavantajlı gruplara; çocuklara, kadınlara ve yoksullara da hitap edecek farklı faaliyetler yapmak istiyoruz burada. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili bazı çalışmalar neticelenecek. Burası her metrekaresini daha etkin kullanacağımız bir hizmet birimi olacak” dedi.

“Bölge halkının buradan yararlanması için bazı mesleki eğitim kursları verilebilir”

Merkezin 4 bin metrekare kapalı alana sahip, büyük bir bina olduğundan bahseden Seçer, “Arzu ettiğimiz bir hizmet anlayışını henüz buraya uygulayamadık. Daha önce yapılmış, ne için yapılmış, hangi amaçla yapılmış? O dönemde bizden önceki yönetim böyle bir karar vermiş ama amaç hasıl olmamış. Onu gerçekleştirmek için bir dizi incelemeler yaptık ve etkin bir faaliyet noktası olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bölge itibari ile de orta alt gelir gruplarının yaşadığı bir bölgede bulunuyoruz. Bu açıdan da bir avantaj sağlayabiliriz. Engelsiz yurttaşlarımız için birçok alanda onların ekonomik hayata katılmaları, sağlık hizmetleri ve onların rehabilitasyonu konusunda bazı çalışmalar burada yapılabilir. Diğer taraftan kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik etkinlik alanı olarak değerlendirilebilir. Bunlar tabii ki çalışmalar sonucu arkadaşlarımızın ortaya koyacağı bazı sonuçlar olacak ve bunlar da hayata geçecek” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Seçer’e, zihinsel engelli bireyler tarafından yapılmış olan seramik Atatürk plaketi hediye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti