Başkan Seçer: “Hep Beraber Mersin’i Çok Değerli Noktalara Getireceğiz”

Başkan Seçer, “İlyas Yılgör 2021 Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nın ödül törenine katıldı.

28 Eylül 2021 Salı, 18:20
Başkan Seçer: “Hep Beraber Mersin’i Çok Değerli Noktalara Getireceğiz”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, fotoğraf ustası İlyas Yılgör adına birincisi düzenlenen “Hayat” temalı “İlyas Yılgör 2021 Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nın ödül törenine katıldı. Başkan Seçer, “Umut ediyorum hep beraber Mersin’i çok değerli noktalara getireceğiz” dedi.
Yarışmada üçüncü olan fotoğraf sanatçısına ödülünü Başkan Seçer verdi
Mersin Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Yılgör Ailesi tarafından organize edilen yarışmanın ödül töreni Mersin Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Ödül töreninde Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Mersin Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Önder Türkmen ve Yılgör Ailesi yer aldı.
İlyas Yılgör 2021 Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na 68 ülkeden 850’ye yakın fotoğrafçı toplam 3 bine yakın eserle katıldı. Yarışmada ödüle layık görülen Adana ve Denizli’deki fotoğraf sanatçıları törende yer aldı. Adana’dan katılan ve yarışmada üçüncü olan Muhammet Doğan Temur’a ödülünü Başkan Seçer verdi.
“Sanatın her alanında yapılan her çalışma bana göre önemlidir”
Başkan Seçer, Mersin’e değer katan isimlerden olan İlyas Yılgör adına düzenlenen yarışmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Sanatın her alanında yapılan her çalışma bana göre önemlidir. Bu tip organizasyonlar, yarışmalar, etkinlikler aslında o alana değer katmak, farkındalık yaratmak, bir anlamda da sanatı ve sanatçıyı daha ileriye taşıma amacını güdüyor” dedi.  Mersin’e dokunan, iz bırakan insanları ve çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Seçer, bu amaçla oluşturulan Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) hakkında da bilgiler verdi. MEDEKA’yı “Bir projenin ötesinde bir anlayış” olarak nitelendiren Başkan Seçer, Mersin’in bir geçmişi olduğunu ve kentte her alanda emek veren insanlar olduğunu vurguladı.
“Biz Mersin’e değer katmak istiyoruz”
İlyas Yılgör Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nı bundan sonraki süreçlerde daha zengin hale getireceklerini ifade eden Seçer, “Biz Mersin’e değer katmak istiyoruz. Bugüne kadar katan insanları, dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun bulup bu özelliklerini halen Mersin’e yansıtmalarını istiyoruz. Çok önemli çalışmalar yapılacağını düşünüyorum. Kendi hayatının sınırları dışında da ‘Kente ne yapabilirim?’ diye çaba gösteren onlarca, binlerce gönüllü insan var. Gönüllü değer var. Umut ediyorum hep beraber Mersin’i çok değerli noktalara getireceğiz. Yarışmada dereceye giren ya da girmeyen bütün sanatçılara da emeklerinden, gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
“Sizlerin desteği ile hep beraber bugünleri daha ileriye taşıyacağız”
Mersin Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Önder Türkmen, “Mesleğimizi daha ileri noktalara ulaştırmak için bu yarışmayı her yıl düzenlemek üzere burada bulunuyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da sizlerin desteği ile hep beraber bugünleri daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.
“Bir kentte yaşayıp iz bırakmak, çalışmaların içerisinde en keyifli olanı”
ESOB Başkanı Talat Dinçer, İlyas Yılgör’ün meslek kuruluşlarının kurulmasına öncülük ettiğini belirterek, “Bir kentte yaşayıp da iz bırakmak ve geleceğe eser bırakmak herhalde yaptığımız çalışmaların içerisinde en keyifli olanı diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönüyle de baktığımızda İlyas Yılgör, hem mesleğine özen göstermiş hem mesleği bir seviyeye çıkarmış hem mesleğinde ahlakı ön plana çıkarmış ve her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde yer almış. Böyle bir insanın anısına fotoğraf yarışması yapmak bence bu memlekette yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi” ifadelerine yer verdi. 
“Mersin’e örnek olması gereken bir etkinliktir”
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise “Evlerinizde eski fotoğraflarınızı karıştırın; annelerinizden, babalarınızdan kalma. ‘Foto İlyas’ yazıyorsa demek ki çok değerli fotoğraflara sahipsiniz demektir. Ben evlatlarını kutluyorum. İlyas Amca’nın adının bütün dünyaya yayılması ve sonsuza kadar sürmesi adına böyle bir etkinlik başlattılar. Mersin’e örnek olması gereken bir etkinliktir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor