Mersin Büyükşehir, Limonlu Sahili’nde Petrol Atıklarını Temizledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli’de de görülmeye başlanan petrol atıklarına karşı Limonlu Sahili’nde temizlik çalışması yürüttü.

28 Eylül 2021 Salı, 18:15
Mersin Büyükşehir, Limonlu Sahili’nde Petrol Atıklarını Temizledi
-

Suriye’de bulunan bir termik santralden 24 Ağustos’ta denize sızan petrol, Mersin’de önce Tarsus, şimdi de Erdemli sahillerini etkiledi. Büyükşehir, petrol atıklarına karşı denetimlerini ve temizlik çalışmalarını artırdı.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Suriye’de bulunan bir termik santralden 24 Ağustos’ta denize sızarak Mersin’de önce Tarsus, şimdi de Erdemli ilçesinde görülen petrol atıklarıyla mücadelesini sürdürüyor. Limonlu Sahili’nde temizlik çalışmaları yürüten ekipler, denetim ve temizlik çalışmalarına devam ediyor.
 
Atıklar Mersin’in önce doğusunda şimdi de batısında görüldü
24 Ağustos’ta Suriye’de bulunan bir termik santralden denize sızan ve 15 bin ton olduğu bildirilen petrol, Doğu Akdeniz sahillerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Türkiye’de ilk olarak Hatay Samandağ ve Adana Karataş sahillerinin yanı sıra Mersin’in doğusunda bulunan Tarsus sahillerine vuran petrol atıkları, şimdi de kentin batısında yer alan Erdemli sahillerini etkiledi.
 
Erdemli’de Limonlu Sahili’nde görülen petrol atıklarına karşı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi harekete geçti. Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde Park ve Bahçeler Dairesi personeli tarafından yürütülen temizlik çalışmasıyla kıyıya vuran petrol atıkları temizlendi.
 
“Denetimlerimizi sürdürürken petrol atığına rastladık”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Erdemli’de yürütülen çalışmayla ilgili bilgiler vererek, “Şu an Limonlu sahilindeyiz. Her türlü kirlilik konusunda rutin denetimlerimizi sürdürürken petrol atığına rastladık. Maalesef bu petrol atıkları kıyılarımıza kadar geliyor. Biz de bu konuda sürekli alarm halindeyiz. İlk tespitimiz Limonlu Sahili’ndeydi. Kocahasanlı yönüne doğru temizliğe devam ediyoruz” dedi.
 
“Silifke sahilimizi de kontrol altında tutuyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sahil Denetim ve Tatil Yerleri Şube Müdürü Resul Özpınar ise Erdemli’de görülen petrol atıklarıyla ilgili durumu değerlendirerek, “Burada da atık söz konusu ama çok yoğun bir durum yok. İnsanlarımızın denize girmesini etkileyecek bir yapıya sahip değil. Şu anda vatandaşlarımız denize girebiliyor. Aynı zamanda Silifke sahilimizi de kontrol altında tutuyoruz. Şu anda orada atıkla ilgili herhangi bir durum söz konusu değil. Burada tek tük petrol atıklarına rastlandı. Bunların temizliği personellerimiz tarafından yapıldı ve yapılmaya devam ediyor” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor