Başkan Seçer: “Mersin İtfaiye Teşkilatını Türkiye’de Parmakla Gösterilir Bir Hale Getireceğiz”

Başkan Seçer, İtfaiye Haftası’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla itfaiye personelini kabul etti. Başta Mersin olmak üzere afetlerin yaşandığı birçok kentte Büyükşehir İtfaiyesi’nin canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Seçer, “Zaman içerisinde teşkilatı Türkiye’de parmakla gösterilir bir hale getireceğiz” dedi.

28 Eylül 2021 Salı, 18:11
Başkan Seçer: “Mersin İtfaiye Teşkilatını Türkiye’de Parmakla Gösterilir Bir Hale Getireceğiz”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası’nın 97. yıl dönümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personelini ağırladı. Kent genelinde yaşanan olumsuz durumlarda canla başla görev alan Büyükşehir İtfaiyesi’nin ihtiyaç halinde tüm Türkiye’de mücadele ettiğini söyleyen Başkan Seçer, “Zaman içerisinde teşkilatı Türkiye’de parmakla gösterilir bir hale getireceğiz” dedi.
“Allah sizleri memleketin başından eksik etmesin”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Bahtiyar Aydın’ın da bulunduğu ziyarette, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin arama kurtarma köpekleri Ares, Melo ve Maki de yer aldı. Başarılı çalışmalarından dolayı itfaiye ekibine teşekkür eden Başkan Seçer, hayata geçirilecek olan Ata Eğitim Merkezi ve İtfaiye Bilgi Sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Seçer, ülkeye verilen her türlü hizmetin değerli ve önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bu yıl yorucu geçti sizin açınızdan ama çok değerli çalışmalar oldu. Bizden yardım isteyen herkese yardım elini sizlerin kanalıyla uzattık. Oralardan bana çok değerli dönüşler oldu. Bir kez daha kutluyorum. Bana çok değerli şeyler söyledi orada vatandaş. Bunu söyletmek kolay değil. Ama bunu bizim arkadaşlarımız başardı. İnsanlığıyla, samimiyetiyle gittiler orada o yurttaşlara kendi ailesi gibi sarıldılar ve o insanlar beni bu anlattığım duygusallıkla aradılar. Teşekkür ettiler. Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Allah bizlere afet göstermesin ama Allah sizleri de memleketin başından eksik etmesin.”
“Ata Eğitim Merkezi tüm Türkiye’ye katkı sağlayacak bir çalışma”
Ata Eğitim Merkezi’nin projesinin bittiğini ve kısa sürede yapım işlemlerinin başlayacağını söyleyen Seçer, “Burayı çok önemsiyorum. Sadece Mersin’e değil, bölgeye hatta tüm Türkiye’ye katkı sağlayacak bir çalışma. Bilgi ve beceri de mutlaka eğiterek olur. Onları bilgilendireceksiniz, onlara bir beceri kazandıracaksınız, orada eğiteceksiniz. Daima afetlere müdahale edecek hem fiziki hem bilgisel olarak hazır olması gerekiyor ki sonuç alabilelim. Mesele Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı yazması değil; mesele bu teşkilatın içerisinde neler var? Yeterli miyiz? Biz bunlar üzerinde çalışma yapıyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalar değerli çalışmalar. Teşekkür ediyorum. Ama bunları daha da zenginleştirmemiz, tahkim etmemiz lazım” dedi.
“Teşkilatı Türkiye’de parmakla gösterilir bir hale getireceğiz”
Başkan Seçer, 20 yeni aracı Büyükşehir İtfaiyesi’nin bünyesine kattıklarını ifade ederek, “Kısa bir sürede bize teslim edilecek. Bunları eksik olan noktalara göndereceğiz. Bütün bu özelliklere müdahale edebilecek alet-ekipmanın bizde olması lazım. 22 katlı binalara müdahale edecek teçhizatımızın da olması lazım, dar sokaklara girecek araç gereçlerimizi de gidermemiz lazım. Bunları zaten gideriyoruz. Zaman içerisinde gerçekten teşkilatı Türkiye’de parmakla gösterilir bir hale getireceğiz” diye konuştu.
“Bizim değerimize değer katar”
İtfaiye Bilgi Sistemi hakkında da bilgiler veren Başkan Seçer, “Bizim değerimize değer katar. Çünkü artık teknoloji dönemi. Olaylara daha etkin, daha efektif, daha akılcı müdahale etmek için teknolojiyi kullanmanız gerekiyor. Her alanda olduğu gibi itfaiye çalışmalarında da bunu kullanmanız gerekiyor. Zenginleştirmek lazım. İtfaiye teşkilatına yardımcı olacak bütün o bilgileri alıp oraya taşımamız lazım. Bizde Teksin uygulaması muazzam bir uygulama. İtfaiye Bilgi Sistemi’nin oraya entegrasyonu çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Başkan Seçer, gönüllü itfaiyeciliği de önemsediklerini söyleyerek, gönüllü itfaiyeci sayısının da artırılması gerektiğini dile getirdi. Seçer, ayrıca, Tömük, Büyükeceli ve Tarsus’ta yeni istasyonlar açacaklarının bilgisini verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor