Başkan Seçer, Sanayi Sitesi Yönetimi İle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi Yönetimi ile bir araya geldiği kahvaltı programında, aksaklıkları bir an önce gidermek istediklerini vurguladı.

28 Ağustos 2019 Çarşamba, 16:47
Başkan Seçer, Sanayi Sitesi Yönetimi İle Bir Araya Geldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in bir ihtisas sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu, birçok farklı alanın kendine has çarşı talebi bulunduğunu ve büyük faaliyetlerde bulunan firmaların lojistik köy isteklerini anlatan Seçer, “Tek başına üstesinden gelemeyiz ama en büyük güç bizde. Zaman içerisinde bunları hep birlikte çözebileceğimizi düşünüyorum. Dönemsel, günübirlik sorunlarınız olabilir. Bunları bize ulaştıracağınız kanalları açmamız lazım. Üretimi ve esnaflarımızın iş yapmasını engelleyecek aksaklıkları bir an önce ortadan kaldırmamız lazım. Bizler emirlerinize amadeyiz” dedi.
Başkan Seçer, 1/5000’lik nazım imar planının ikinci etabının bitirilmesi ile birçok sorunu çözeceklerini ifade ederek, büyük firmaların lojistik köy isteklerinin de hep birlikte hayata geçirilebileceğini söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi yönetimi ile kahvaltıda bir araya geldi. Mersin’in bir ihtisas sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu, birçok farklı alanın kendine has çarşı talebi bulunduğunu anlatan Başkan Seçer, büyük faaliyetlerde bulunan firmaların lojistik köy istediklerini vurguladı. Başkan Seçer, “Tek başına üstesinden gelemeyiz ama en büyük güç bizde. Zaman içerisinde bunları hep birlikte çözebileceğimizi düşünüyorum. Üretimi ve esnaflarımızın iş yapmasını engelleyecek aksaklıkları bir an önce ortadan kaldırmamız lazım. Bizler emirlerinize amadeyiz” dedi.
“Kurumlarla işbirliği içerisinde olmamız gerektiğinin bilincinde bir insanım”
Mersin Sanayi Sitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ertuğan ve sanayi sitesi yönetimi katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kurumlarla işbirliği içerisinde olmalarının gerekliliğine vurgu yaparak, “Belediye Başkanı olarak, sivil toplum örgütleriyle, odalarla, borsalarla, ekonomiye yön veren, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kurumlarla işbirliği içerisinde olmamız gerektiğinin bilincinde olan bir insanım. Ticaret ve Sanayi Odası da böyle değerli bir kurumumuz. Benim iş dünyası hüviyetli bir siyasetçi olmam, üretimi, ticareti, sanayiyi, bu alanları bilmiş olmam ve Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olmam, odayla yakın ilişkilerime bir zemin hazırlıyor. Başkanımız da çok yönlü çalıştığımız, zaman zaman temas ettiğimiz bir başkanımız. Bu süreçte mümkün olduğunca kurumlarla iletişimi birlikte kurmak için ben kendisine öneri getirdim. Küçük sanayi siteleri, esnaflar, çarşı esnafı ile insanlarla konuşalım, sorunlarını dinleyelim çünkü bütün bu aktörler bu çatı kuruluşa üye. Ben bu görüşmelerden bir netice almak istiyorum, onun için bu ziyareti önemsiyorum” dedi.
“Mersin ekonomisine can veriyorsunuz”
İlerleyen süreçte ziyaretlerin devam edeceğini ve sorunları beraber değerlendirip, çözeceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Bizim için önemlisiniz. Mersin’in ekonomisine can veriyorsunuz. Birçok alana hizmet ediyorsunuz. Burada esnaf arkadaşlarımız, Mersin’in önemli potansiyeli olan lojistikten, tarıma, sanayiye birçok alana burada hizmet ediyor. Burayı kapattığınız zaman lojistikçi, sanayici, hepsi aksar. Mersin bu konuda önemli imkânlar sunuyor. Yeterli sayıda küçük Sanayi Sitesi var diyemeyiz, ihtiyaçlarımız var. Bizim dört merkez ilçede de ihtiyaçlar devam ediyor. Seçim öncesi bunun çalışmalarını yaptık. Yakın zamanda da esnaf odalarına revize ettirdik. Bu hinterlantta minimum 5 bin dükkân daha olması gerektiği yönünde bazı değerlendirmeler yapıldı. Tarsus’ta yeni bir küçük sanayi sitesi yapıldı. Erdemli’den batıya doğru ilçelerimizin talepleri devam ediyor. Biz bu yapıları önemsediğimiz için bu oluşumlara destek vereceğiz. İmkânlarımız doğrultusunda onların oluşumuna bir katalizör görevi yapabiliriz. İşlerini kolaylaştırabiliriz. Alt yapıları yapabiliriz, üst yapıları konusunda desteklerimiz olabilir” diye konuştu.
“Mersin’in hala devam eden bir plan sorunu var”
Mersin’in ihtiyacı olan küçük sanayi siteleri, ihtisas bölgeleri için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Seçer, 1/5000’lik nazım imar planının ikinci etabının bitirilmesi ile birçok sorunu halledeceklerini sözlerine ekledi. Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Sorunları çözeceğiz ama biraz zamanımızı alacak. Mersin’in hala devam eden bir plan sorunu var. Uzun yıllar ihmal edilmiş. 2014’te 1/100 binlik planlar yapılmış. 1/5000’lik planın birinci etabı bitirilmiş. Şimdi asıl önemli olan bizleri ilgilendiren, üretim odaklı tesisleri konuştuğumuz bölgeler olan ikinci etap. Mersin’in doğu yakası çoğunluğu Akdeniz ve Toroslar İlçesi’nin sınırları içerisinde kalan ikinci etapta sorunlarımız devam ediyor. Bu planlar yapılmış ama birçok prosedür var. Onlar üzerinde çalışıyoruz. Diğer kurumlarımızla bu konunun bir an önce gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunların bitmesi durumunda birçok sorunu da beraberinde halledeceğiz. Mersin’in sadece küçük sanayi sitelerinin ihtiyacı yok. İhtisas ticaret bölgelerine ihtiyaç var. Mobilyacılar, hurdacılar, birçok alan kendine has çarşı istiyor. Kamyoncu esnafı daha sağlıklı bir kamyon garajı, nakliyeciler sitesi olsun istiyor. Daha büyük faaliyetlerde bulunan firmalar lojistik köy istiyor. Tek başına üstesinden gelemeyiz ama en büyük güç bizde. Zaman içerisinde bunları hep birlikte çözebileceğimizi düşünüyorum. Dönemsel, günübirlik sorunlarınız olabilir. Bunları bize ulaştıracağınız kanalları açmamız lazım. Belediyeyle alakalı sorunları çok çabuk çözecek noktalara ulaşmalısınız. Üretimi ve esnaflarımızın iş yapmasını engelleyecek aksaklıkları bir an önce ortadan kaldırmamız lazım.”
Mersin Sanayi Sitesi esnaflarının talep ve sıkıntılarını dinleyen ve Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirecekleri hizmetleri anlatan Başkan Seçer, çözüme kavuşturacakları sorunları da tek tek anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”