Başkan Seçer, Yeni Yılı Özel Çocuklarla Birlikte Karşıladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni yılı özel çocuklar ve aileleriyle birlikte karşıladı.

31 Aralık 2019 Salı, 16:39
Başkan Seçer, Yeni Yılı Özel Çocuklarla Birlikte Karşıladı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nin katkılarıyla özel çocuklar ve aileleri için düzenlenen yılbaşı kutlama etkinliğine katıldı. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını, bu doğrultudaki çalışmaları daha ileriye taşıyacaklarını ifade eden Seçer, “Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi üçü bir arada sizlerin, çocukların yaşamını kolaylaştıracak, onlara farklı özellikler kazandıracak, zamanlarını hoşça geçirmelerini sağlayacak, sorunlarına çözüm getirecek, projeler, çalışmalar yapacaklar. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Başkan Seçer’i sevgi gösterileriyle karşıladılar

Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan kutlamaya gelişinde özel çocukların sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Seçer, çocuklarla ve aileleriyle fotoğraf çektirdi, sohbet etti. Daha sonra katılımcılara seslenen Başkan Seçer, “Yeni bir yıla giriyoruz, yeni bir umut, yeni bir dönem. Umut ediyorum tüm dünyaya huzur getirir, bolluk getirir, bereket getirir. Dünyanın her köşesinde insanlar mutlu olur. Savaşlar olmaz. Açlık olmaz. Sefalet olmaz, kötülük olmaz. Tüm dualarımız bunlar için” dedi.

“Dairelerimiz çocuklarımızın yaşamını kolaylaştıracak projeler yapacak”

Özel çocuklara “Sizleri seviyoruz. Çocuklarımızı seviyoruz. Onlar bizim baş tacımız, yavrularımız” diye seslenen Başkan Seçer, “Annelerimizin, babalarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Özel çocuklara sahip olmak onlara yük getiriyor, hayatı zorlaştırıyor. Bizlerin devlet olarak, belediye başkanı ya da bu ülkeyi yöneten diğer bütün siyasiler olarak devletin sosyal devlet olmasından ötürü bazı sorumluluklarımızın olduğunun farkındayız. Sizlere sahip çıkmak, yardımcı olmak zorundayız. Türkiye’nin anayasası böyle diyor. Devlet özel çocuklarımıza yardımcı olmak, onlarla ilgili tedbir almak, ailelerine yardımcı olmak zorunda. Biz de belediye olarak bu görevimizi tam anlamıyla yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Bugüne kadar bu konuda çalışma yapan geçmiş yönetimlere, belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Seçer, “Güzel de işler yapılmış. Ama bizim amacımız bunu daha ileriye taşımak. Bunu imkanlarımızı en üst seviyede kullanarak yapacağız. İçinde bulunduğumuz merkez bizden daha önce inşa edilmiş. Son derece de büyük bir bina ama bina yapıldıktan sonra tam kapasite faydalanılmamış. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi üçü bir arada sizlerin, çocukların yaşamını kolaylaştıracak, onlara farklı özellikler kazandıracak, zamanlarını hoşça geçirmelerini sağlayacak, sorunlarına çözüm getirecek, projeler, çalışmalar yapacaklar. Özel çocuklarımıza, yurttaşlarımıza ilişkin geçmiş dönemden bu yana devam eden hizmetler üzerine konularak devam edecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

“Mersin’i, Türkiye’yi, ülkemin insanlarını ayırt etmeden seviyorum”

Mersin’de 20 bine yakın özel yurttaş olduğunu, kayıt altına alma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önce bir şehrimizdeki durumu görmemiz lazım. Bu insanlar hangi ilçede, hangi mahallede hangi şartlarda yaşıyor, bunları görmemiz lazım. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’u engelli ya da özel yurttaşımız. Mümkünse her türlü soruna yetişmek istiyoruz. Ailelerin de yardımına ihtiyacımız var. Bizimle anlayış içinde bir aile gibi, anne babalar belediyemizle, belediye başkanıyla aile gibi çalışmak durumunda. Hiçbir belediye çalışanı, ben de dâhil, yurttaşlarıma, yani sizlere, hele hele böyle çok hassas sorunlarla uğraşan yurttaşlarıma hata yapamazlar. Çalışanlarımız siz engelli ailelerine, bu kadar yükle uğraşan ailelere hata yapamazlar. Ben de dâhilim buna. Sizlere yardımcı olmak zorunluluğumuz var. Bunu işbirliği içinde yapacağız. Karşılıklı anlayış içerisinde yapacağız. Mersin’i, Türkiye’yi, ülkemin insanlarını ayırt etmeden seviyorum. Eksiklerimiz, sorunlarımız, sıkıntılarımız olabilir ama biz birbirimizi sımsıkı sararsak, birlik içinde, beraberlik içinde aşamayacağımız sorun yok.”
Başkan Seçer, konuşmasının ardından özel çocuklara yeni yıl hediyelerini dağıttı. Yılbaşı kutlaması, skeçler, dans gösterileri ve Karagöz gösterisiyle sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti