Başkan Seçer’den Basın Bayramı Mesajı: "Basın Özgürlüğünde Sıkıntılar Yaşıyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

24 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:05
Başkan Seçer’den Basın Bayramı Mesajı: "Basın Özgürlüğünde Sıkıntılar Yaşıyoruz"
-

Basın mensuplarının bayramını kutlayan Başkan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması, basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi” dedi.
31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini, bunların başında da basın özgürlüğünün geldiğini vurgulayan Seçer, “Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorum. Çünkü toplum, içerisinde basın özgürlüğünün de olduğu, yargı bağımsızlığı, insan hakları, düşünce ifadesi gibi temel insan hakları içeren bir takım kaygılardan dolayı aslında oy tercihinde önemli değişiklikler yaptı” diye konuştu.
MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, basında sansürün kaldırılışının ve aynı günün Basın Bayramı olarak kabul edilmesinin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Seçer, “Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Başkan Seçer, 31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini, bunların başında da basın özgürlüğünün geldiğini söyledi.
“Basının özgür olması çağdaş demokrasinin en temel unsurlarından”
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş katıldı. Törende konuşan Başkan Seçer, “111 yıl önceki bu değerlendirme, bu düşünce maalesef bugünkü Türkiye koşullarında yok. Basın özgürlüğü açısından önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Oysaki çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından bir tanesi çoğulcu parlamenter sistemlerde de ‘4. Güç’ olarak kabul edilen basının özgür olması; basının kendini herhangi bir baskı altında hissetmemesi. Tabi onurlu basın, satılmayan basın, kalemini bir tehdit unsuru olarak kullanmayan basın, siyasetin, iktidarın vesayetinde ve onun güdümünde olmayan basından bahsediyorum. Zaten böyle bir anlayış içerisinde olan bir basın, doğru ve ilkeli haber yapan basındır” dedi.
“Toplum basın özgürlüğünden endişe ediyor”
Başkan Seçer, basının Türkiye’de sıkıntı yaşamasından kendisinin rahatsız olduğunu belirterek, “31 Mart seçimlerinin Türkiye’nin birçok sorunlu alanına önemli mesajlar içerdiğini görüyorum ve bu sorunlu alanların başında da basın özgürlüğü geliyor. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorum. Çünkü toplum, içerisinde basın özgürlüğünün de olduğu, yargı bağımsızlığı, insan hakları, düşünce ifadesi gibi temel insan hakları içeren bir takım kaygılardan dolayı aslında oy tercihinde önemli değişiklikler yaptı. Mutlaka bir belediye başkanını seçti. Bu kenti daha iyi yöneteceğiz diye sandık başına gittiler, oy verdiler. Diğer taraftan birçok vatandaşımızı etkileyen saiklerimizin başında, az önce söylediğim gibi içinde basın özgürlüğünün de olduğu önemli toplumsal kaygılar ve endişeler geliyor” diye konuştu.
Seçer, “İyilik, insanlık, demokrasi galip gelecek”
Başkan Seçer, Türkiye’de demokrasi tarihinin 19. yüzyıl ortalarına dayandığını anımsatarak, şöyle devam etti:
“Demokrasi meşakkatli bir yol. Belki bu süreci yaşıyoruz. Yaşadığımız bugünkü siyasi konjonktür önümüzdeki günlerde göreceğiz ki Türkiye’nin demokrasisine aslında bir direnç kazandırıyor. Ben ülkemde son derece mutluyum, ülkemi seviyorum. Burada yaşayan herkesin bu ülkeyi sevdiğini düşünüyorum. Sadece küçük bir kesim bu ülkenin maalesef her türlü kaynağını sömürüyor, insanların iyi duygularını, maneviyatını sömürüyor. Ama iyilik, insanlık, demokrasi galip gelecek ve hepimizin, 82 milyonun, hangi siyasi görüşten olursak olalım bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşayacağımızı umut ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti