Başkan Seçer’e Öğretmenler Günü Sürprizi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü onuruna düzenlediği kutlama etkinliğine katıldı.

25 Kasım 2019 Pazartesi, 13:13
Başkan Seçer’e Öğretmenler Günü Sürprizi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü onuruna Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği kutlama etkinliğine katıldı. Etkinlikte Başkan Seçer’i bir de sürpriz bekliyordu. Salona giren Başkan Seçer’i, Adana Motor Teknik Lisesi’nde kendisini okutan öğretmenleri ve sınıf arkadaşları karşıladı. Öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını görünce duygulanan Seçer, “Çok duygulandım ve halen o duygusallığı üzerimden atamadım. Herkesin hayatındaki kahramanların en başında gelen öğretmenlerimi karşımda görmek beni çok mutlu etti. Üzerimde çok emekleri ve hakları var” dedi.

“Öğretmenlik bir meslekten çok gönül işi”

Seçer, başta kendi öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, öğretmenliğin bir meslekten çok gönül işi olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenler bir esnaf veya bir mühendis gibi değildir. Bu işi gönülden ve fedakarca yaparlar. Çünkü insan yetiştiriyorlar. Maalesef bunca özveriye rağmen, öğretmenlerimizin gerek özlük hakları ve gerekse de yaşam koşulları ve gelirleri, gelişmiş toplumlara göre çok geride. Ülke bütçesinin büyük kısmının savaşmak için silahlara ve ordulara değil, eğitim ordusuna ayrılması gerekir. Çünkü bizi kurtaracak olan eğitimdir” diye konuştu.

“Mustafa Kemal Atatürk’ü ve devrimlerini takip ediyoruz”

İyi bir öğretmen tarafından yetiştirilen her bireyin ülkesinin kıymetini, dürüstlüğün büyük bir erdem olduğunu, kardeşliğin önemini bileceğini kaydeden Başkan Seçer, “Bu ülkeyi yokluklar içinden alıp, her alanda çağdaş bir ülke haline getiren Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun devrimlerini takip ediyoruz. Devrimci olmak yürek ister, statükocu adam ise korkak adamdır. Onun için değişim ve gelişim diyoruz. Daha güzel, daha modern ve daha huzurlu bir Mersin ve Türkiye için çaba gösteriyoruz. Ülkemiz, hak ettiği noktaya mutlaka gelecektir, bundan benim hiçbir kuşkum ve endişem yok” diye konuştu.

“Eğitim yardımlarının tamamı Nisan ayına kadar yatmış olacak”

Mersin halkının kendisine güvenerek göreve getirdiğinin altını çizen Başkan Seçer, Büyükşehir olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ifade ederek, eğitim alanında verdikleri hizmetleri aktardı. Kısa süre önce başlattıkları Süt Senin Gurur Mersin’in projesinden, öğrenciler için ulaşım ücretinin 1 TL’ye indirilmesi, öğrenciler için sahilde oluşturulan ve Türkiye’nin en geniş internet erişimi olan ücretsiz Wi-Fi hizmeti, çamaşır kafe ve 1 Ekmek Bir Çorba gibi küçük ama anlamlı dokunuşlarla öğrencileri mutlu edecek hizmetler verdiklerini belirten Başkan Seçer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Şu an bu salonda belediyemizin bünyesinde görev yapan 11’i rehber öğretmen olmak üzere 160 öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimiz, eğitimde fırsat eşitliği ilkemize uygun olarak, merkezde ve ilçelerimizde 4 bin 200 öğrencimize üniversiteye hazırlık kursu vererek eğitiyorlar. Ayrıca üniversite sınavını kazanan her öğrencimize, hiçbir ayrım yapmadan bu yıl 1250 lira karşılıksız eğitim yardımı veriyoruz. Toplamda 7 bin 200 üniversite öğrencimizin eğitim yardımları yatmaya başladı ve Nisan ayına kadar tamamı ödenmiş olacak. Mersin 60 binin üzerinde üniversite öğrencisinin eğitim-öğrenim gördüğü bir kent. Bu gençlerimiz için de üniversite girişinde bir çamaşırhane kurduk ve gençlerimizin burada çamaşırlarını yıkarken, çaylarını ve çorbalarını içmelerine de olanak sağladık. Bu saydığım şeyler, bir üniversite öğrencisi için çok önemli şeyler.”

Öğretmenler şarkılara eşlik etti

Başkan Seçer, konuşmasının ardından, öğretmenlerine birer plaket takdim ederek, teşekkür etti. Öğretmenler onuruna düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan THM, TSM Korosu ve Kent Orkestrası sanatçıları şarkılarını öğretmenler için seslendirdi. Ardından halk oyunları ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Programa katılan öğretmenler, koro eşliğinde şarkılar söyleyip, gönüllerince eğlendiler.

Seçer, lise öğretmenleri ve arkadaşlarını makamında ağırladı

Başkan Seçer, etkinliğin ardından lise öğretmenleri ve arkadaşları ile Taş Bina’ya geçti ve misafirlerini makamında ağırladı. Makamda sıcak bir çay eşliğinde eski günleri konuşup, geçmişi yad eden ve güzel anılarından söz eden Seçer, lise öğretmenleri ve arkadaşları ile geçmişe mutlu bir yolculuk yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”