Malatya'nın Battalgazi ilçesinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açmaması için belediye ekiplerinin hızlı müdahalelerini gerektirdi. Gece boyunca sahada kalan ekipler, ana yollar başta olmak üzere birçok noktada kar küreme ve temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.
Özellikle yüksek kesimler ve eğimli yollar, öncelikli çalışma alanları arasında yer aldı. Beydağı Mahallesi, Yamaç, Bahçebaşı, Çamurlu bölgelerindeki TOKİ konutları ile kırsal mahallelerde ekipler, kar yağışının başlamasıyla birlikte hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Olayın başından itibaren koordinasyon merkezinde etkin bir planlama yapılarak, iş makineleri ve personel belirlenen program dahilinde sahaya yönlendirildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sahur sonrası koordinasyon merkezine giderek çalışmaları yerinde izledi. Ekiplerden bilgi alarak sahadaki süreci anlık değerlendiren Taşkın, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Belediyenin karla mücadele ekipleri, güvenli ulaşım için tüm gücüyle sahada yer aldı.
