Battalgazi'de Zabıta Ekipleri, Yol ve Kaldırım İşgallerine Yönelik Denetimlerini Artırdı

Battalgazi'de yol ve kaldırım işgallerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Zabıta ekipleri, Akpınar, Dabakhane ve Halfettin mahallelerinde kontroller yaparak, kurallara uymayanlara ceza kesmeye başladı.

Battalgazi'de Zabıta Ekipleri, Yol ve Kaldırım İşgallerine Yönelik Denetimlerini Artırdı
Battalgazi'de yol ve kaldırım işgallerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Zabıta ekipleri, Akpınar, Dabakhane ve Halfettin mahallelerinde kontroller yaparak, kurallara uymayanlara ceza kesmeye başladı.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Akpınar, Dabakhane ve Halfettin mahallelerinde, rezerv alan sonrası yapılan kura çekimi sonrasında iş yerleri ve büroların bulunduğu bölgelerde denetimlerini artırdı. Bu denetimler sırasında bazı araçların kaldırımlara ve yaya geçiş alanlarına park ettiği, ayrıca bazı noktalarda inşaat atığı, moloz ve çeşitli malzemelerin kamusal alanlara bırakıldığı tespit edildi. Bu durum, vatandaşların yaya güvenliğini tehlikeye atarken, kamu düzenini de bozdu.

Denetimlerde, ilgili kişi ve işletmelere uyarılar yapılırken, kurallara uymayan araç sahiplerine ise mevzuat gereği idari para cezası uygulandı. Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız devam edeceğini duyurdu. Zabıta Müdürü Ferdi Sezer, yeni faaliyete geçen esnaf ve iş yeri sahiplerine yönelik yaptığı açıklamada, özellikle kaldırım ve yol işgallerine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Sezer, "Rezerv alan sonrası kura çekimi yapılan iş yerleri ve bürolarımızın ilçemize, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Ancak bu süreçte kamu düzeninin, yaya güvenliğinin ve şehir estetiğinin korunması büyük önem taşımaktadır. Kaldırımlar vatandaşlarımızın ortak kullanım alanıdır. Araç parkı, malzeme bırakılması, moloz dökülmesi veya yaya geçişini engelleyecek herhangi bir işgale kesinlikle izin verilmeyecektir. Ekiplerimiz uyarılarını yapmaktadır ancak kurallara uymayanlara gerekli idari işlemler uygulanmaktadır. Tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda azami hassasiyet bekliyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, düzenli ve güvenli bir Battalgazi oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin