Bayburt Valisi Mustafa Eldivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki güvenlik ve asayiş durumu masaya yatırıldı. Emniyet ve jandarma birimlerinin yürüttüğü faaliyetler ele alınarak, terörle mücadele, asayişin sağlanması ve kamu düzeninin korunmasına yönelik alınan tedbirler detaylı bir şekilde görüşüldü.
Mevcut uygulamaların gözden geçirildiği toplantıda, sahadaki çalışmalarla ilgili karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Bayburt’ta son dönemde yürütülen etkin güvenlik uygulamaları sayesinde asayiş olaylarında belirgin bir düşüş yaşandığı vurgulandı.
Vali Eldivan, Bayburt’un huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma birimleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
Toplantı, güvenlik ve asayiş alanında alınacak yeni tedbirler ile mevcut uygulamaların etkinliğinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerin ardından sona erdi.