Bayburt'ta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bayburt'ta, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kurumlar arası iş birliğinin önemi ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi faaliyetleri değerlendirildi.

Bayburt'ta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan başkanlığında, Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya çeşitli kamu kurumlarının birim amirleri katıldı. Vali Eldivan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin yalnızca belirli bir kurumun sorumluluğunda olmadığını, bunun için topyekûn bir seferberlik ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Kurumlar Arası İş Birliği Önemli
Toplantıda, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ortak eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması, koruyucu ve önleyici hizmetlerin kalitesinin artırılması ve bu hizmetlere erişimin kolaylaştırılması gibi konular üzerinde duruldu. Bu bağlamda, katılımcılar çeşitli önerilerde bulunarak, kadına yönelik şiddetle mücadelenin daha etkili hale getirilmesi için atılması gereken adımları tartıştılar.
Van
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin