2026 Dünya Kupası, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ortak ev sahipliğinde düzenleniyor. D grubunda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, Avustralya ile karşılaştı. Bu önemli maç, Balıkesir ve çevresindeki çeşitli meydanlarda kurulan dev ekranlardan canlı olarak yayınlandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, maç öncesi etkinlik olarak Zağnos Paşa Meydanı'nda çorba dağıtımı gerçekleştirdi. Bu etkinlik, vatandaşların bir araya gelmesine ve milli heyecanı paylaşmasına olanak tanıdı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da, vatandaşlarla birlikte bu keyifli anları yaşadı.
Vatandaşlar, evlerinden getirdikleri kamp sandalyelerine oturarak, kurulan dev ekranlarda milli takımın mücadelesini izleyerek heyecan dolu anlar yaşadı. Bu tür etkinlikler, toplumsal birlikteliği güçlendiren önemli bir fırsat sunuyor.