Belediye Otobüslerinde Hijyenik Temizlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sağlıklı ve hijyenin bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla belediye otobüslerini düzenli olarak dezenfekte ediyor.

19 Mayıs 2017 Cuma, 14:06
Belediye Otobüslerinde Hijyenik Temizlik
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’de günlük ortalama 20 bin kişinin seyahat ettiği Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde, her gün yapılan rutin temizliklerin yanı sıra bulaşıcı hastalıklara karşı dezenfekte ve hijyen işlemleri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında her gün binlerce insanın kullandığı, nefes aldığı, dokunduğu, vakit geçirdiği, kişisel temasın en yüksek olduğu toplu taşıma araçlarında, mikrop, bakteri ve virüslerin barınarak, hastalık yaymasına izin verilmiyor.

Her gün binin üzerinde seferin yapıldığı otobüslerin içi ve dışı, sefer bitiminde itinalı bir şekilde yıkanarak, camlar, tutacaklar, koltuklar, tutamak demirleri temizleniyor.

Vatandaşların konforlu ve hijyenik bir şekilde seyahat etmeleri maksadıyla araçların iç ve dış temizliğine ek olarak her haftasonu 1 ay süre ile koruma sağlayan genel hijyen temizliği ve dezenfekte işlemleri yapılıyor.

Vatandaşlar otobüslerden memnun

Belediye otobüslerinden çok memnun olduğunu ifade eden FadiyeDarboğa adlı vatandaş, “Otobüsler çok temiz, çok güzel, çok hoşuma gidiyor. Temizliğine dair konuşacak bir şey yok, çok memnunuz. Allah belediyeden razı olsun” dedi.

Belediye otobüslerini sürekli kullandığını ve araçların hijyenik olduğunu belirten Safiye Şahin ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ve Başkan Kocamaz’dan çok memnun olduklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Kocamaz’a ve belediye çalışanlarına teşekkür eden vatandaşlar, belediye otobüslerinin ve ulaşım konusunda yapılan çalışmaların Mersin’de ilk defa bu kadar önemsendiğini ve kentin bu konudaki birçok sorunun çözüldüğünü ifade ettiler.    

İnsan sağlığına zarar vermeyen maddelerin kullanımıyla dezenfekte edilen araçların mikrop, virüs ve bakterilerden arındırılmasının vatandaşları oldukça memnun ettiğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bulaşıcı hastalığı olan vatandaşların gerekli koruyucu tedbirleri alması hususunda uyarıda bulundu. Yetkililer, grip, nezle gibi bulaşıcı hastalığı olan vatandaşların hastalığı geçene kadar koruyucu tedbirleri almasının diğer vatandaşların sağlığını da koruyacağını ifade etti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı