Mersin’de zehirli atık paniği sürüyor

Mersin’de bahçesinde bulundurduğu zehirli atık nedeniyle paniğe neden olan Kromsan Fabrikası, şimdi de ÇİMSA’nın kuzeyine döktüğü günlük atıklarıyla zehir tehlikesi saçıyor

19 Mayıs 2017 Cuma, 14:18
Mersin’de zehirli atık paniği sürüyor
-

Mersin'in yıllardır en büyük sorunlarından biri olan Kromsan Fabrikası'nın içerisinde bulunan Cr6+ bileşenli zehirli atık problemine bir türlü çözüm bulunamadı.

Kentte yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz hafta fabrika içerisindeki atığın üzerindeki brandanın yıpranması sebebiyle zehirlenme paniği yaşarken, şimdi de fabrikanın günlük atıklarını boşalttığı araziden sızma olmasından korkuyor.

Çevresinde fabrika ve portakal bahçelerini barındıran bölgede, dökülen günlük atıkların, şiddetli bir yağmurda ya da fırtınada telafisi olmayan zararlara yol açabileceği öne sürülüyor. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Zehra Korkmaz, kromun vücutta insulin hareketini sağlayarak karbonhidrat, su ve protein metabolizmasını etkilediğini belirterek, "Pek çok araştırma sonucunda, solunum ve deri teması sonuncunda kroma maruz kalan kişilerin sağlık sorunu ile karşılaştıkları tespit edilmiştir. Cr6+'nın hava yoluyla vücuda alınması ile burun akmaları, burun kanamaları, kaşınma ve üst solunum yollarında delinmelerin yanı sıra kroma karşı alerji gösteren insanlarda da astım krizleri görülebilmektedir" dedi.

Kromsan Fabrikası'nın hem sahasında hem de ÇİMSA'nın kuzeyindeki boş bir araziye döktüğü krom atıklarının birçok tehlikeyi barındırdığını belirten Korkmaz, "Havanın dinamik bir ortam olması nedeniyle, havaya karışan kirleticilerin taşınabilirliği tehlikeyi artırmaktadır. Bununla birlikte, var olan tehlike sadece olayın gerçekleştiği bölgeyi değil, tüm şehri hatta hava akımı boyunca taşındığı diğer bölgeleri de etkileyebilmektedir" diye konuştu. (Sabah Gazetesi-Güray Gürdal)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı