Berlin'de Yapılan Basın Toplantısında İran’a Yaptırımların Kaldırılması İçin Çok Erken Olduğu Vurgulandı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının şu aşamada mümkün olmadığını belirtti. Von der Leyen, yaptırımların nedeninin İran’ın kendi halkına karşı uyguladığı baskılar olduğunu ifade etti.

Berlin'de Yapılan Basın Toplantısında İran’a Yaptırımların Kaldırılması İçin Çok Erken Olduğu Vurgulandı
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının şu aşamada mümkün olmadığını belirtti. Von der Leyen, yaptırımların nedeninin İran’ın kendi halkına karşı uyguladığı baskılar olduğunu ifade etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Hristiyan Demokrat Birliği/Hristiyan Sosyal Birliği (CDU/CSU) parlamento grubu başkanı Jens Spahn ve CSU parlamento grubu başkanı Alexander Hoffman ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İran’a ilişkin soruları yanıtladı. Von der Leyen, "İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması için çok erken olduğunu düşünüyoruz. Çünkü İran’a yönelik yaptırımların uygulanmasının bir sebebi var. Bu sebep, İran’ın kendi halkına yönelik tutumlarıdır. Yalnızca bu yılın başından itibaren 17 bin genç, rejim tarafından öldürülmüştür. Bu durum insan haklarının ihlali anlamına geliyor ve özellikle kadın haklarının da ihlal edildiği bir gerçek." şeklinde konuştu.

Von der Leyen, yaptırımların kaldırılabilmesi için öncelikle İran'da köklü bir değişimin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti. "Yaptırımların kaldırılması için öncelikle bir değişim görmemiz gerekiyor. Bu nedenle yaptırımların kaldırılmasının erken olduğunu düşünüyoruz." diyerek durumu net bir şekilde ifade etti. Ayrıca, AB’nin rekabetçiliğini artırma, enerjide dışa bağımlılığı azaltma, serbest ticaret alanındaki adımlar ve bürokrasinin azaltılması konularına da değindi.

Almanya'nın Rolü ve AB'nin Geleceği

Basın toplantısında CDU/CSU parlamento grubu başkanı Jens Spahn, güçlü bir Avrupa Birliği için güçlü bir Almanya gerektiğini belirtti. Birliği koruma ve güçlendirme konusunda sorumluluk taşıdıklarını ifade eden Spahn, Alman ekonomisinin yeniden güçlendirilmesi için atılması gereken adımları konuştuklarını dile getirdi. Almanya’nın AB’nin en büyük ekonomisi olduğunu vurgulayan Spahn, ülkenin yeniden büyümesinin Avrupa’yı daha da güçlendireceğini söyledi.

AB'nin Geleceği İçin Vizyon

CSU grubu başkanı Alexander Hoffman ise, AB’nin rekabet gücü, serbest ticaret ve bürokrasi arasındaki dengelerin AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’in yönettiği komisyonu şekillendirdiğini belirtti. Ayrıca, von der Leyen’in Avrupa’yı geleceğe hazır hale getirme yaklaşımından memnun olduklarını ifade etti.

Almanya Başbakanı ile Görüşme

CDU/CSU parlamento grubu temsilcileri, akşam saatlerinde Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir görüşme gerçekleştirecek. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile yapılan görüşmeye benzer şekilde, Alman ekonomisinin durumu, dış politika ve güvenlik politikaları yer alacak.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin