Beykoz Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Su Sporları Festivali, Boğaz’ın eşsiz manzarasında spor ve eğlence dolu anların yaşanmasına olanak tanıdı. Festivalin açılış programı, Beykoz Sahili Etkinlik Alanı Plajı’nda sabah saatlerinde yapıldı. Açılışta Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, katılımcılar ve sporcularla bir araya gelerek, Beykoz'un su sporları alanındaki potansiyeline vurgu yaptı. Gürzel, belediye olarak spora ve sporculara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. "Beykoz, doğal güzellikleriyle su sporları için büyük bir avantaja sahip. Bu potansiyeli değerlendirmek ve gençlerimizi sporla buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Su Sporları Festivali’nin her yıl daha da büyümesini hedefliyoruz," dedi.
Başkan Vekili Gürzel, konuşmasının ardından Açık Deniz Yüzme Yarışması’nın başlama kornasını çalarak, 700’den fazla sporcunun Boğaz’ın mavi sularındaki mücadelelerine start verdi.
400 ve 2000 Metrede Nefes Kesen Yarışlar
Festivalin önemli etkinliklerinden biri olan Açık Deniz Yüzme Yarışması, 18 yaş ve üzeri su sporu tutkunlarını bir araya getirdi. Ücretsiz ve ödüllü olan yarışma, iki farklı kategoride gerçekleştirildi. Hobi amaçlı yüzücülerin katıldığı 400 metre Halk Etabı ve lisanslı sporcuların mücadele ettiği 2000 metre Lisanslı Sporcu Etabı, izleyicilere heyecan dolu anlar sundu. Yarışların tamamlanmasının ardından, kendi kategorilerinde derece elde eden sporculara madalya ve ödülleri takdim edildi.
Kano Yarışları ve Su Eğlenceleri İlgi Gördü
Festivalin öğleden sonraki bölümü, Beykoz Su Sporları Merkezi’nde devam etti. Burada, kano yarışlarında sporcular kıyasıya mücadele ederken, izleyiciler de bu heyecana ortak oldu. Kano yarışlarının ardından festival, su sporlarının en eğlenceli aktiviteleri arasında yer alan muz ve ringo etkinlikleriyle sürdü. Katılımcılar, Boğaz'ın eşsiz manzarası eşliğinde hız ve adrenalini bir arada yaşadı. Festival, renkli görüntülere sahne oldu.