Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Göl Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, etkinlikte kitapseverlerle bir araya geldi. Burada kitaplarını imzalayan Karatay, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı ve fotoğraf çektirmek isteyenlerle sıraya girdi. Beyşehir Gölü kıyısındaki festival meydanında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile birlikte canlı yayın programına katılarak soruları yanıtladı. Katılımcılara çiçek ve Beyşehir'in simgesi olan tarihi Taşköprü'nün tablosu hediye edildi.
Prof. Dr. Karatay, Beyşehir'de düzenlenen bu fuara katıldığı için mutlu olduğunu belirtti. Etkinliğin organizasyonunu başarılı bulduğunu ve uluslararası bir boyuta ulaşmasını umduğunu ifade etti. Ayrıca, geçen ay piyasaya çıkan "Anne Adayları ve Hamileler için Karatay Diyeti" kitabına da değinen Karatay, hamilelikte şeker yüklemesine karşı olduğunu vurguladı. Karatay, sağlıklı beslenmenin önemini anlatarak, hamilelikte dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. "Görüyorum ki, bebekler ana rahminde hastalanmaya başlıyor. Kalp, kanser ve şeker hastalığı gibi sorunlar ana rahminde şekilleniyor. Bunun önlenmesi için önceden plan yapmalıyız" dedi.
Karatay, beslenme konusundaki açıklamaları nedeniyle daha önce suç duyurusu almasına rağmen hakkında dava açılmadığını belirtti. "Bana 'bunak' diyorlar, ancak ben bilimsel verilerle konuşuyorum. Ben ezbere konuşmuyorum, ezber bozan biriyim ama ezbere konuşmam" diyerek, eleştirileri yanıtladı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA