Bilecik merkez İstiklal Mahallesi Yeni Yol Sokak'taki bir apartmanın çatısında asılı kalan kırlangıcı gören mahalle çocukları, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla çatıya çıkarak kuşu kurtarma işlemini gerçekleştirdi. Çocuklar, itfaiyecilerin bu kahramanlığını alkışlayarak kutladı.
İtfaiye erleri, aşağı indirdikleri kırlangıcın ayağında ip dolandığını ve bu ipin çatıda bir yere takılı kaldığını belirledi. İtfaiye eri Erdoğan Erdem, kuşun ayağındaki ipi bıçak yardımıyla kesti. Ancak, kuşun uçamadığı fark edilince, Bilecik Belediyesine bağlı veteriner çağrılarak, kuşun tedavi edilmek üzere hayvan barınağına götürülmesi sağlandı.
Veterinerin Açıklamaları
Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, kırlangıcın çatıda çırpınırken kanadında zedelenme olduğunu belirterek, “Kırlangıcı birkaç gün tedavi edeceğiz. İyileşmesi durumunda doğaya salacağız” dedi. Bu süreçte kırlangıcın sağlığına kavuşması için gereken tüm tedavi uygulanacak.
