Bisikletleriyle Bin 300 Km Yol Yapan Küçük 1 Aile Mersin'e Ulaştı

Marmaris'ten yola çıkarak bisikletleriyle Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’ye yolculuk yapan Pekçedenöz ailesi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek öğle yemeğinde bir araya geldi.

29 Temmuz 2019 Pazartesi, 17:13
Bisikletleriyle Bin 300 Km Yol Yapan Küçük 1 Aile Mersin'e Ulaştı
-

Tasarımcı baba Rüştü Pekçedenöz (42) ile noter katibi anne Özgür Pekçedenöz (42), çocukları Ceren (14) ve Mithatcan (10) ile birlikte bin 300 kilometrelik yol kat edecek olan aile Mezitli’yi çok sevdiklerini ifade etti. Mezitli Belediyesi Kafeteryasında gerçekleşen yemekte baba Rüştü Pekçedenöz,, Mezitli Belediyesi’nin bisiklet kullanımı konusunda yaptığı çalışmaları duyduğunu ve ailecek dikkatlerini çektiğini dile getirdi.

Kendilerine, 'Küçük 1 aile' adını verdiklerini belirten Rüştü Pekçedenöz,“Birçok kez Mezitli’de bisiklet kullanımı ile ilgili haberlere tanık olmuştum ama hiç gelip görmemiştim. Bisiklet seyahatimiz sırasında Mezitli bölümünde Başkanımız Neşet Tarhan bizlere eşlik etti. Çok güzel bisiklet yolları var. Üstelik bu bisiklet yolları son derece harika deniz ve tarihi manzara eşliğinde yapılıyor.

Mezitlililer bu bisiklet yollarını kullansınlar keyfini çıkarsınlar. Belki de Türkiye’de en güzel bisiklet parkuru Mezitli’dedir. Böylesi güzel bir bisiklet yoluna sahip olmak Mezitli halkının şansıdır. Üstelik bisiklet kullanımını teşvik için büyük çalışma yapan bir belediye başkanları da var. Talep etmeleri durumunda çok daha fazlasını seve seve yapacak olan bir belediye başkanları var. Ben öyle gördüm” dedi.

Bisiklet sayesinde Mezitli’nin içlerine kadar girerek tüm güzelliklerini keşfetme şansı bulduklarını söyleyen anne Özgür Pekçedenöz ise“Mezitli’de yeşile, denize, güzelliklere doya doya bisiklet yolculuğu yapma şansı bulduk. Başkanımıza bisiklete verdiği önem ve gösterdiği misafirperverlik nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Bisiklet denilen her yerde Mezitli’den bahsedildiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise ailenin çok önemli bir iş yaptığına dikkat çekti. Pekçedenöz ailesinin bisikletle bin 300 kilometre yolu bisikletle kat etmesi ve hedef olarak Göbeklitepe’yi seçmiş olmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, daha temiz ve sağlıklı bir kent için bisiklet kullanımının artması gerektiğini söyledi.

Başkan Tarhan, “Ben de çoğu zaman bisiklete binerek vatandaşların dikkatini bu yöne çekmeye çalışıyorum. Sağlıklı olmak için, akaryakıt tüketimini azaltmak ayrıca trafik ve park sorununu en dibe indirmek için bisiklet yollarını ve bisiklet kullanımını artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi