Bitlis Tatvan'da Van Gölü Kıyısında Çıkrıkçın Ördekleri Görüntülendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Van Gölü sahilinde, göçmen bir tür olan Çıkrıkçın ördekleri görüntülendi. Bu kuşlar, bölgeye kısa süreli konaklama için geldi.

Bitlis Tatvan'da Van Gölü Kıyısında Çıkrıkçın Ördekleri Görüntülendi
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Van Gölü sahilinde, göçmen bir tür olan Çıkrıkçın ördekleri görüntülendi. Bu kuşlar, bölgeye kısa süreli konaklama için geldi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Van Gölü sahili, göç yollarında bulunan kuşlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Göçmen bir tür olarak tanınan Çıkrıkçın ördekleri, göç dönemlerinde kısa bir süre için Tatvan sahilinde görüntülendi. Bu durum, bölgenin doğal zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Akademisyen ve fotoğraf sanatçısı Oktay Subaşı, göç rotası üzerinde yer alan Van Gölü kıyılarında doğa gözlemleri yaparken, bu ördekleri kayıt altına aldı. Subaşı, göç mevsiminde bölgeye uğrayan kuşların kısa süreli konaklamalarını fotoğraflayarak önemli bir doğal an yaşadı. Van Gölü sahilinde dinlenen ve beslenen ördeklerin bir süre bölgede kaldığını belirten Subaşı, bu türün özellikle göç dönemlerinde Anadolu'nun çeşitli sulak alanlarında görülebildiğini ifade etti.

Doğa fotoğrafçılığı açısından, göçmen kuşların bu kısa konaklama anlarını yakalamanın oldukça zor olduğunu dile getiren Subaşı, Tatvan kıyılarının kuş gözlemcileri için önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Bu tür gözlemler, doğanın sunduğu güzellikleri ve zenginlikleri belgelemek adına büyük bir fırsat sunuyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin