“Bizi Vatandaşlarla Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar”

“Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok”

09 Ocak 2018 Salı, 12:49
“Bizi Vatandaşlarla Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üye Seçimi yapıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 26, komisyon raporlarına ait 10 ve 5 gündem dışı olmak üzere toplamda 41 madde görüşüldü. 

“Daha büyük hizmetlere hep birlikte imza atacağız” 
2018 yılı Ocak Ayı Toplantısının 1. Birleşimi’nde konuşan Başkan Kocamaz, 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’e ve bütün ilçelerine birçok hizmeti verdiklerini belirterek, “İnşallah daha büyük hizmetlere yine hep birlikte imza atmaya devam ederiz. Bu vesileyle 2018 yılının hem sizler, belediyelerimiz, Mersinimiz, ülkemiz ve insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah 2018 yılı özellikle bölgemizdeki karmaşaların, kavgaların, kanların bittiği bir yıl olur. İnsanlar dünyalık için birbirlerinin huzurunu bozmazlar. Barış, hoşgörü, saygı ve sevgi ortamı gelişir. Tüm insanlık ve ülkemiz rahata erer” dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere eşit mesafede, siyasi ayrım yapmadan hak ettikleri hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Kocamaz, “Elbette elimizdeki tüm imkânları en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Mersin’in büyük eksiklikleri var. Bu eksiklikleri plan program çerçevesinde karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde bir bir çözeriz. Şu anda Mersin’in tamamında bir şantiye görünümü var. Her yerde hizmetler sürüyor. Bizi sevindiren en büyük olay yıllardır ihmale uğramış, kırsaldaki bölgelerin özellikle yol ve içmesuyu konusunda vatandaşımızın rahatlatılmış olması hepimiz için bir övünç vesilesi. Yapılan bütün hizmetler hemşerilerimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 
“Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok”
Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yeşilovacık Limanı ilave dolgu alanı ve revizyonu ile ilgili madde hakkında konuşan Başkan Kocamaz, “Bu liman hali hazırda fabrikanın işini görüyor. Ama duyumlarımıza göre istenen o bölgeye birkaç tane daha çimento fabrikasının yapılması. Kendilerinin söylemesine göre filtreleri çok iyi ve etrafa toz yaymıyor. Ama zaman zaman bölgeden geçerken çimentonun tozundan etkilenen ağaçların durumu, rengi çok farklı. Bu vatandaşlar geçmişte oraya çimento fabrikasını yaparken yolunu planlayacaklardı. O bölge orada bulunan köylerin ekmek yediği alan. Tarımla uğraşıyorlar, sera yapıyorlar ve geçimlerini sağlıyorlar. O bölgelerde istimlâk yaparak, yeni yol güzergâhı yapılması için bize talepte bulundular. Bu teklifin yapılması bile ahlaki değil. Bize parasını verelim bu yolu istimlâk edin diyorlar. Bizi vatandaşlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Kendimizi bir kişinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok” ifadelerini kullandı.
“Hali hazır liman zaten onların ihracatını karşılayabiliyor”
Hali hazır limanın ihracatı karşılayabildiğini belirten Başkan Kocamaz, “Daha önce o bölgede termik santraller yapılmak için uğraşılıyordu. Sağ olsun Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yaptığımız görüşmede bu işe sıcak bakmadığını, izin vermeyeceğini ve o bölgelerin turizm amaçlı değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla o limanın büyütülmek istenmesinin amacı oraya yeni tesislerin yapılması. Hali hazır liman zaten onların ihracatını karşılayabiliyor. Yeni, ilave bir liman yapılmasının turizm bölgesi ilan edilmiş yerlere faydası olacağını düşünmüyorum” diye belirtti.
Büyükşehir’den Sivrialan Köyüne Âşık Veysel Parkı
Türk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun doğup yaşadığı Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nin Sivrialan Köyü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık iki dönüm arsaya çocuk parkı yapılması konusu mecliste görüşüldü. Alınan karara göre, Sivas İli’nde Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ismini taşıyan bir park yapılması veya mevcut bir parkın adının Âşık Veysel Parkı olarak değiştirilmesi meclise sunuldu.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivrialan Köyü’nün ‘Kardeş Köy’ veya ‘Kardeş Ozan Köy’ ilan edilmesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de ‘Abi Büyükşehir Belediyesi’ ilan edilmesi ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Endonezya’nın Medan şehri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili madde ve Tarsus Belediyesi tarafından 25 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan “12. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu”na destek verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı