Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve belediye meclis üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu. Törende, Başkan Mandalinci, Bodrum Belediye Başkanlığı çelengini Anıtkabir’e sundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen heyet, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Mandalinci, deftere yazdığı mesajında, Atatürk’ün bıraktığı mirasa duyduğu saygıyı dile getirerek, Cumhuriyetin her gün yeniden inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, aziz şehitler ve gazilere de derin bir saygı ile anıldığını belirtti.
Ankara Programı
Ziyaretin ardından, Bodrum heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. Burada Muğla Milletvekilleri Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun ile bir araya geldiler. Ardından CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir ile de toplantı gerçekleştirdiler.
Parti Toplantısı ve Veda
Başkan Mandalinci ve meclis üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılan görüşmenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'na katıldılar. Ankara programı, Bodrum heyetinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yaptığı nezaket ziyareti ile sona erdi. Başkan Mandalinci’ye ziyaret boyunca eşi Sezil Mandalinci ve oğlu Ali Uraz Mandalinci de eşlik etti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA