Gornik Zabrze, İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında 1-0 mağlup oldu. Maç sonrası basın toplantısında, Gasparik, takımının performansını değerlendirdi. Fenerbahçe'nin kendi sahasında topa sahip olacağını bildiklerini belirten Gasparik, "Ancak bu kadar zorluk yaşayacağımızı tahmin etmiyorduk. Yine de pozitif bir yaklaşım sergileyerek tüm gücümüzle savunmaya çalıştık. Tribünlerin etkisi de önemliydi. Sonuç açısından iyi sayılabilir." dedi.
Güçlü Rakip ile Oynadık
Gornik Zabrze'nin Polonya Ligi'ndeki Slask ile oynayacağı maç hakkında konuşan Gasparik, "Çok güçlü bir rakip ile oynadık. Lig maçımıza 4 günümüz var, bu süre dinlenmek için önemli olacak. Fenerbahçe'ye karşı maçın başında topa sahip olmaya çalıştık." şeklinde konuştu.
İsmail Kartal'a Övgü
Gasparik, 3 yıl önce İsmail Kartal'a rakip olduğunu hatırlatarak, "O dönem de önemli bir teknik adamdı. Bugün de aynı. İlerleyen yıllarda Avrupa’nın önemli hocalarından biri olacaktır." dedi.
Dikkatimizi Dağıttı
Bir soru üzerine Gasparik, "Ake ve Semedo'nun oynaması bizi şaşırttı. Semedo özellikle dikkatimizi dağıttı. İlk 20 dakikada daha güçlüydük ve kontrataklarımız fazlaydı. İkinci yarıda savunmaya geçtik ama hala bir maç daha var." ifadelerini kullandı.
Taraftar Gücü
Fenerbahçe'nin taraftarını değerlendiren Gasparik, "Fenerbahçe gibi güçlü bir takım olduğunu unutmamalıyız. Taraftarları çok etkili. İkinci maçta bizim için de taraftarlarımız büyük bir destek sağlayacaktır." şeklinde konuştu.