Bosna Hersek Gracanica'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İftar Sofrası Kurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'in Gracanica şehrinde iftar sofrası kurarak yüzlerce Bosnalı ile ekmeğini paylaştı.

Bosna Hersek Gracanica'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İftar Sofrası Kurdu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'in Gracanica şehrinde iftar sofrası kurarak yüzlerce Bosnalı ile ekmeğini paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı vesilesiyle müslümanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Bugün Bosna Hersek’in Gracanica şehrinde düzenlenen iftar etkinliği, birçok vatandaşı bir araya getirerek anlam dolu bir paylaşım ortamı oluşturdu. Gracanica'daki iftar programında, Bosnalı öğrencilerin Ramazan ile ilgili çizdikleri resimler sergilendi. Ayrıca, ilahilerin okunmasıyla birlikte dualar, dünyanın dört bir yanındaki müslümanlar için semaya açıldı.

Kardeşlik Vurgusu

Kardeşlik iftarında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Ramazan, paylaşmak, kardeşlik ve bereket demektir. Biz de bu sofraları gönül coğrafyamıza taşımak istedik. Ekmeğimizi kardeşlerimizle paylaşmak amacıyla buradayız. Balkanlar, Mısır ve Suriye'de bu geleneği sürdürmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Büyükakın, Mısır'daki noktanın Gazze olduğunu belirterek, "Henüz Gazze’ye giriş yok ancak Ramazan bilincini yeniden canlandırmak ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek için buradayız" diye ekledi.

Gelecek Planları

Büyükakın, Balkan coğrafyasındaki son iftarın Bosna'da yapıldığını, önümüzdeki hafta Suriye, Mısır ve Gazze'de buluşacaklarını da sözlerine ekledi. Gracanica Belediye Başkanı Sadmir Dzebo ise, "Bu güzel etkinlik için teşekkür ederim. Herkes aynı masada buluştu. Umarım gelecekte bu tür programları birlikte gerçekleştireceğiz. Dualarımızın kabul olmasını diliyorum" dedi.

Etkinlikten memnuniyetini dile getiren Bosnalı vatandaşlar, "Türkiye ile kardeşiz. İlişkilerimiz çok derin. Bu etkinlik çok güzel ve keyifli. Bizim kültürümüzde halka açık iftarlar yer almıyor. Umarız bu tür etkinlikler devam eder" şeklinde görüş belirttiler.

İftar yemeği, edilen duaların ardından sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin