Bozyazı İlçesi Kocağacı Yaylasında Bu Yıl 4.'cüsü Düzenlenen Yayla Birlik Kupası ve Şenliği Dolu Dolu Geçti

Mersin’in Bozyazı İlçesi Kozağacı Yaylası’nda Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar İlçelerinden gelen yerel futbol takımları arasında bu yıl 4.sü gerçekleşen yayla şenliği dolu dolu geçti. 57 kilometre mesafe ile Anamur ve Gülnar’ın tam ortasında bulunan Kozağacı yaylasında yapılan 4. Yayayla Birlik Kupası’nda bu yıl 8 takım mücadele etti.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 08:45
Bozyazı İlçesi Kocağacı Yaylasında Bu Yıl 4.'cüsü Düzenlenen Yayla Birlik Kupası ve Şenliği Dolu Dolu Geçti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mithat Ünal / Anamur Ekspres - 57 kilometre mesafe ile Anamur ve Gülnar’ın tam ortasında bulunan Kozağacı yaylasında yapılan 4. Yayayla Birlik Kupası’nda bu yıl 8 takım mücadele etti. Bozyazı Derebaşı ile Yarmasu, Emniyet ile Dereköyü Mahallesi, Bozyazı Merkez Mahallesi ile Kızılca Mahallesi, Gülnar İshaklar Mahallesi ile Bozyazı Gürlevik Mahallesi takımları karşılaştı. 40’ar dakika süren mücadele, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Komite Başkanı Gürel Boluk’un vuruşları ile başladı. İlk karşılaşma, Bozyazı İlçesi Derbaşı ile Gülnar İlçesi Yarmasu Mahalle takımları arasında yapıldı.
Katılım Yoğun Oldu
Organizasyonu düzenleyen Gürel Bolluk’un başlattığı ve komite başkanlığını yürüttüğü 4. Yayla Birlik Kupa Şenliğine, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Ahmet Çetin, Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Ali Deniz, Gülnar Koordinasyon Müdürü Recep Kara, Anamur önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Türe, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Esap Yaşar Yılmaz, Ak Parti Bozyazı İlçe Başkanı Seçkin Taş, Gülnar İlçe Başkanı Tevfik Kalemci, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Mustafa Kayfeci, İyi Parti Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, Bozyazı İlçe Başkanı Süleyman Özaydın, CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Jandarma Havacılık Başkanı Korgeneral Ali Doğan, Hava Yüzbaşı Selahattin Onur, mülki amirler, mahalle muhtarları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 6 bin kişi katıldı.
Şehitlerimiz Unutulmadı
Bozyazı Merkez Mahallesi ile Gürlevik Mahalle takımlarının final oynadığı karılaşmalarda, hakemin uzatmayı fazla sürdürdüğünü gerekçe göstererek Merkez Takımı finalden çekildi. Merkez Mahallesi 3-0 mağlup sayılınca bu yılın finalisti Gürlevik Mahalle takımı oldu. Yayla Birlik Kupasında 30 Nisan 2019’da, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde PKK/YPG'li teröristlerin saldırısında yaralanmasının ardından tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yaşar Yıldırım (22) ve 11 Aralık 2017’de, Şırnak Gabar Dağı mevkisinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can unutulmadı. Yıldırım ve Can’ın şahsında bütün şehitlerimiz adına Kur’an-ı Kerim okutuldu ve şehitlerin Babaları Ali Yıldırım ve Mustafa Can’a Türk Bayrağı takdim edildi. Yıldırım’a Türk Bayrağını Jandarma Havacılık Başkanı Korgeneral Ali Doğan takdim ederken Can’a ise organizatör Doğan Şen verdi.
Protokolün Omuz Kaya Atışında Şampiyon Değişmedi
Protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleşen omuz kayası atışında geçen yılın şampiyonu Aydın Şimşek birinciliği yine elinde tuttu. Kıdemli Başçavuş Ahmet Türe ise ikinci, Hava Yüzbaşı Selahattin Onur ise 3. geldi. Anamur, Bozyazı, Gülnar belediye başkanları bu yayla şenliğinin devam ettirilmesi gerektiğini belirterek gelecek yılda bu organizasyon için gereken bütün desteği verecekleri sözünü verdiler.
Amacımız Birlikteliği Sağlamak ve Kötü alışkanlıkları Toplumdan Uzak Tutmak
Komite Başkanı gürel Bolluk, bu yıl 4. Gerçekleştirdikleri Yayla Birlik Kupası ve şenliklerine olan ilginin her geçen yıl artması ve bu yıl önceki yıllara göre doruğa ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Alanya Belediye Başkanlarının bundan sonra bu organizasyona sahip çıkma sözü verdiklerini kaydeden Bolluk; “Amacımız, yöresel oyun ve yarışmaları tekrar gündeme getirmek, kötü alışkanlıkları toplumdan uzak tutmak ve birlik beraberliği pekiştirmektir.” Dedi. Devre arasında yöresel oyunların sergilendiği müsabakalarda Gülnar ile Bozyazı arasındaki halat çekme yarışmasında halat kırılınca her iki takımda birinci ilan edildi. Alanya Belediyesi Mehteran takımının coşturduğu organizasyonda Yalnız Efe’nin sergilediği zeybek ise büyük alkış aldı. Organizasyonda katılımcılara yoğurtlu keşkek ve sıkma ikram edildi. Organizasyonun sonunda Şenlikteki asayiş ve düzeni sağlayan Bozyazı Jandarma Komutanlığına da teşekkür etti.
Haber - Kaynak: Anamur Ekspres

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı