Bu Çöplerin Doğada Yeri Yok! Çevre Koruma Personeli 5 Haziran İçin Akyar ve Lamas Çayı’nda Çöp Topladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

05 Haziran 2020 Cuma, 09:18
Bu Çöplerin Doğada Yeri Yok! Çevre Koruma Personeli 5 Haziran İçin Akyar ve Lamas Çayı’nda Çöp Topladı
-

Çevre Kontrol Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli teknik ve büro hizmetlerini yürüten personel, Silifke Akyar piknik alanında ve Erdemli’de bulunan Lamas Çayı yanında çöp topladı.
Vatandaşların piknik için tercih ettiği iki alanda da personel, plastik su şişelerinden kamyon lastiğine, cam şişelerden piknik malzemelerine, poşetlerden tek kullanımlık plastik atıklara kadar doğada yeri olmayan pek çok çöp ve atık topladı.
Gün geçtikçe kirlenen hava, su ve toprak nedeniyle çevre problemlerinin artması, iklim değişikliğinin yaşanması, birçok canlı türünün nesillerinin tükenme tehlikesi, insanların çevreye daha duyarlı olmasının önemini ortaya koyuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çevre Kontrol Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli teknik ve büro hizmetlerini yürüten personel, Silifke Akyar piknik alanında ve Erdemli’de bulunan Lamas Çayı yanında çöp topladı.
Vatandaşların zaman geçirmek, piknik yapmak için en çok tercih ettiği alanlarda çalışma yapan personel, insanların zaman geçirdikten sonra doğaya bıraktığı çöpleri topladı. Toplanan çöpleri kamyon lastiği, gömlek, pet şişe, cam şişe, tek kullanımlık plastik tabaklar, çöp poşeti, ızgara teli gibi doğada yeri olmayan atıklar oluşturuyor.
Akyar piknik alanında ve Lamas Çayı etrafında doğada yeri olmayan atıklar toplandı
1972 yılından bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personelleri çevre adına farkındalık oluşturmak için işe koyuldu. Vatandaşların piknik yapmak ve zaman geçirmek için en çok tercih ettiği iki yeri belirleyen ekipler, dakikalar içinde poşetler dolusu atık topladı.
Mersin denizini karadan kaynaklı çöpler kirletiyor
Tek kullanımlık plastiklerin ve pet şişelerin kullanımının yaygınlaşması ile çevre kirliliğine neden olan atıkların önemli bir bölümünü plastikler oluşturuyor. Dünyada her yıl okyanuslara 8-10 milyon ton plastik atık bırakıldığı tahmin ediliyor. Mersin’de de denizde oluşan kirliliğin tamamına yakınını karadan kaynaklı çöpler oluşturuyor. Yerlere atılan çöpler, rüzgar ve yağmur etkisiyle yağmur kanalları ve akarsular tarafından denizlere taşınarak deniz kirliliğine yol açıyor.
Kolay kullanımından dolayı insanların tercih ettiği plastik ambalajlı ürünler, cam şişeler doğada binlerce yıl yok olmuyor. Geri dönüşüme göndermek yerine yere attığımız pet şişeler, metal içecek kutuları, cam şişeler uzun yıllar doğayı kirletmeye devam ediyor. Günümüz tüketiminde kullan-at ve tek kullanımlık ürünler önemli bir yer tutuyor. Ancak, bu ürünlerin kullanımından sonra oluşan atıkların geri dönüşüme gönderilmesi çok önemli. Geleceğimiz için, çevrenin temiz tutulması ve doğal kaynakların dengeli kullanımını sağlamak bizlerin elinde.
Sadık Eker: “Yapacağımız şey, iki kelimeden oluşuyor; biri bilinç, diğeri duyarlılık”
Çevre Kontrol, Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadık Eker, etkinliğin farkındalık ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Temizlediğimiz yerler yaz aylarında vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaret ettiği yerler. Bilinç oluşturmak istedik. Son zamanlarda yaşadığımız pandemi ile sağlığın, temizliğin önemini öğrendik. Çevre konusunda bilinç ve duyarlılık önemli. Çocuklarımıza iyi bir çevre ve dünya bırakmak istiyorsak bilinçli olmamız gerekiyor. Daha duyarlı olarak çevremize katkı sağlayabiliriz. Etkinlik esnasında en sık karşılaştığımız çöp türü tek kullanımlık plastiklerdi. Bunlar yüzyıllarca doğayı kirletiyor. Vatandaşlarımız bunları kullandıktan sonra imkanları varsa geri dönüşüme atsınlar, yoksa çöp kutusuna atsınlar. Yere atılan çöpler bir şekilde denize ulaşıyor, ormanda kalıyor ve doğayı kirletiyor. Yapacağımız şey çok basit. Yapacağımız şey, iki kelimeden oluşuyor; biri bilinç diğeri duyarlılık.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”