Budva'daki Yılbaşı Kutlamasında 600 Dron Kontrolsüz Düştü

Karadağ'ın Budva kentinde yılbaşı kutlamaları sırasında 600 dron kontrolsüz bir şekilde yere düştü. Olay, kutlamaları izleyen binlerce kişi tarafından hayal kırıklığıyla karşılandı.

Budva'daki Yılbaşı Kutlamasında 600 Dron Kontrolsüz Düştü
Karadağ'ın Budva kentinde yılbaşı kutlamaları sırasında 600 dron kontrolsüz bir şekilde yere düştü. Olay, kutlamaları izleyen binlerce kişi tarafından hayal kırıklığıyla karşılandı.
Google News'te Abone Ol

Karadağ’ın popüler turizm merkezi Budva’da yılbaşı gecesi düzenlenen gösteri, beklenmedik bir olayla sonlandı. Bölgede daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki dron gösterisi esnasında, yaklaşık 600 dron henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolsüz bir şekilde havadan yere düştü. Etkinlik, Budva’nın tarihi kent merkezi yakınındaki liman işletmesinin önünde gerçekleştiriliyordu. Kutlamalar sırasında planlanan gösterinin, havai fişek gösterisi sonrası en önemli anlardan biri olması bekleniyordu. Ancak, bu durum izleyen binlerce Karadağlı ve turistin önünde tam bir hayal kırıklığına yol açtı.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler, dronların yüksekliğe ulaştıktan sonra neredeyse eş zamanlı olarak yere ve denize düştüğünü gösteriyor. Bu gösterinin yaklaşık on binlerce euroya mal olduğu belirtiliyor. Ancak, neden başarısızlıkla sonuçlandığı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Budva Belediyesi, olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmamış durumda. Öte yandan, Karadağ basınında, bir tür sinyal bozucu kullanılmış olabileceği ihtimali gündeme gelmiş olsa da, bu şüphelerin henüz teyit edilmediği vurgulanıyor.

Olay yerinde inceleme yapan polis ve uzman ekipler, yaşananların sebeplerini araştırmaya devam ediyor. Karadağlı yetkililer, olayda yaralanan kimsenin olmadığını duyurdu. Bu tür organizasyonların gelecekte daha dikkatli bir şekilde planlanması gerektiği düşünülüyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin