Bursa Yenişehir'de Mantar Toplamak İçin Giden İsmail Kaya Sağ Olarak Bulundu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde mantar toplamak için ormanlık alana giren İsmail Kaya, jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu. Epilepsi hastası olan Kaya, kaybolmadan önce abisini arayarak rahatsızlandığını belirtmişti.

Bursa Yenişehir'de Mantar Toplamak İçin Giden İsmail Kaya Sağ Olarak Bulundu

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Yarhisar Köyü'nden 34 yaşındaki İsmail Kaya, mantar toplamak amacıyla Bilecik'in Hasandere Köyü'ne gitmişti. Traktörünü köye yakın bir yerde bırakan Kaya, ormana girdikten sonra rahatsızlandı. Saat 13.30 civarında abisini arayarak kendisini iyi hissetmediğini ve telefonunun şarjının azaldığını bildirmişti.

Yakınlarının kaybolduğuna dair ihbar vermesi üzerine, bölgedeki arama çalışmaları hemen başlatıldı. Jandarma, AFAD ekipleri ve arama-kurtarma timlerinden oluşan 96 kişilik bir ekip, ormanlık alanda arama yapmak üzere bölgeye yönlendirildi. Gece boyunca süren aramalara, daha sonra bir İnsansız Hava Aracı (İHA) da katıldı. Bu sayede toplamda 139 kişi, hem karadan hem de havadan kapsamlı bir tarama gerçekleştirdi.

Arama çalışmaları sonrasında, İsmail Kaya'nın Gökçesu Köyü'nde yaşayan Halil Yalçın isimli bir köylünün evinde sağ olarak bulunduğu bilgisi alındı. Bu gelişme, kaybolan kişinin ailesi ve arama ekipleri için sevindirici bir haber oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin