Bursa'da BUSKİ, Derelerde Temizlik Çalışmaları Yürütüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, son 3 ayda toplamda 21 kilometre uzunluğundaki dere yatağını temizleyerek çevre sağlığını korumayı hedefliyor.

Bursa'da BUSKİ, Derelerde Temizlik Çalışmaları Yürütüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, son 3 ayda toplamda 21 kilometre uzunluğundaki dere yatağını temizleyerek çevre sağlığını korumayı hedefliyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve Tarım Peyzaj AŞ ekipleri, derelerde temizlik seferberliği başlattı. Bu kapsamda Karsak Deresi ve Çarşı Deresi'nde gerçekleştirilen çalışmalarla, derelerin daha sağlıklı hale gelmesi amaçlanıyor. Ekipler, Karsak Deresi’nin yaklaşık 2 bin 900 metrelik ve Çarşı Deresi’nin 3 bin metrelik alanında biriken çamur, yabancı maddeler ve atıkları titizlikle temizliyor. Ayrıca, çevre sağlığını tehdit edebilecek unsurlara karşı ilaçlama uygulamaları da gerçekleştiriliyor. Çalışmalar yaz boyunca devam edecek.

Gemlik ilçesi Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Çiçek, bu temizlik çalışmalarının mahalle sakinleri için büyük önem taşıdığını belirtti. Muhtar Çiçek, derelerin temizlenmesiyle birlikte vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşam sürdüreceğini ifade etti. Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkürlerini sunarak, BUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin dikkat ve titizlikle çalıştığını vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin