Büyük Önder Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Anıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine ve programına katıldı.

10 Kasım 2022 Perşembe, 17:01
Büyük Önder Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 84. Yılında Anıldı
-

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Anma Töreni’ne; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Çelenklerin sunulması ile başlayan ve saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde Ata’ya saygı duruşu ile devam eden törenin ardından Başkan Vahap Seçer, bazı değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Seçer: “Atamızın dediği gibi, görevini en iyi yapanlardanız”

Ülkede bir siyasi gerginlik yaşandığına, yaşanan bu gerginlikten kendisinin de nasibini aldığına ve Ankara'nın sert esen siyasi rüzgarlarından en çok etkilenen belediye başkanlarından birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, “Bugün Atamızın huzuruna çıkarken kalbimiz başka, gözümüz başka, dilimiz başka çıkmadık. Biz, Atamızın dediği gibi, vazifesini en iyi yapanlardanız ve dolayısıyla vatanımızı en çok sevenlerdeniz” dedi. Kendisiyle vatan sevgisi konusunda yarış içerisinde olanları; bir eksikliğin, bir kompleksin duygusunu yaşayan insanlar olarak niteleyen Başkan Seçer, “Demokrasilerde hesap verme yeri sandıktır, yargıç da milletimizdir. Bizler de hesabımızı sandıkta milletimize vereceğiz. O yüzden herkesin siyasi mücadelesini, demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde yapması lazım” diye konuştu.

“Yapılan saldırılar umurumda bile değil”

Mersin halkına seslenerek, Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini ve bu süreçte bundan en çok etkilenecek siyasi figürlerin başında belediye başkanlarının geleceğini kaydeden Başkan Seçer, “Mersinli hemşehrilerim rahat olsun. Anamur'dan Çamlıyayla’ya kadar, Mersin için çalışan bir belediye başkanları var. Siyasi tartışmalara pek kulak kabartmasınlar. Başkanlarına yapılan saldırı, emin olun ki Başkanlarının umurunda bile değil. Mersin’in selameti için bizlere oy veren vermeyen 1.9 milyon Mersinli hemşehrim benim kalbimdir, benim gözümdür, benim ruhumdur. Başkanlarından yana en ufak bir tereddütleri olmasın. Hizmetlerimiz adil bir şekilde nasıl bugüne kadar yapıldıysa, bundan sonrası için de artarak devam edecektir. Bizim mürşidimiz ilimdir, bilimdir, irfandır. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür” dedi.

“100 yıl önce yaşanan buhranlı dönemlerden nasıl çıktıysak, bu süreç de atlatılacaktır”

Türkiye bugün çağdaş dünyayla rekabet edecek mücadele içerisinde ise, bunun önemli bir nedeninin ya da bu gücün önemli bir kaynağının, Cumhuriyet’in ilk kuruluş yıllarında atılan temeller olduğunu belirten Başkan Seçer, “Elbette ki Cumhuriyet kurulduğundan bugüne akametlere uğradığımız, gelişmemizi engelleyici süreçler yaşandı, ama her şeye rağmen bugün ülkemiz, bir asır önce atılan o sağlam temellerin etkisiyle dimdik ayakta duruyor” diye konuştu.

Siyasetin dönemsel olarak zor ve gergin günler geçirdiğini, gerek sosyolojik gerekse de toplumsal olarak çok da rahat olunduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Seçer, “Fakat, geçmiş yüzyıl içerisinde yaşanan buhranlı dönemlerden bu toplum nasıl çıktıysa, bu süreci de atlatacak ve normal bir sürece evrilecektir. Bu aşamada Mersin gibi Türkiye'nin önemli, stratejik bir kentinin belediye başkanlığını yapan bir siyasi şahsiyet olarak, benim de üzerime düşen vazifeyi harfiyen yapmam lazım. Zaten bu görevi yapma çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti